Een autolening aanvragen als je op de zwarte lijst staat

Maandelijks komen er mooie nieuwe auto’s op de markt. Als je graag eens in een nieuwe auto wil rondrijden, dan kan je je laten overtuigen door een testrit te maken. Als die mooie auto ook nog eens goed aanvoelt, maak dan een afspraak met de verkoper om eens samen te zitten voor de aankoop mogelijkheden. Een nieuwe auto kan duur uitkomen, als je niet voldoende spaarcenten hebt staan, dan moet je een lening aangaan. Sta je ook nog eens op de zwarte lijst vandaag, dan kan een autolening al een moeilijk verhaal worden. Maar er zijn oplossingen.

Lenen voor je auto, maar op de zwarte lijst? Geen nood! Klik hier!

Zelfs al gaat het over een 2dehands auto, ook die kosten geld en daar moet je mogelijk een autolening voor aanvragen. Als enkele duizenden euro’s een probleem zijn om zonder bank op tafel te leggen, dan moet je gaan lenen. Op zich is dat niet zo uitzonderlijk, mensen lenen vaak voor een auto te kunnen aankopen. Voor werkende mensen zonder schulden is zo een autolening bijna een formaliteit. Maar als je op de zwarte lijst staat dan komen er nog andere zaken bij kijken. Gelukkig zijn er dezer dagen al oplossingen voor die mensen op de zwarte lijst, om toch een autolening te pakken kunnen krijgen.

Leen niet zomaar geld, ook al weet je dat het financieel wel kan. Een lening kost ook geld, dus die kosten moet je even goed bekijken. Een bank rekent kosten aan, die staan vermeld als JKP. Het jaarlijks kosten percentage is een bedrag dat bovenop het ontleende bedrag komt. Dus als de auto bvb 10.000 euro kost en daar komen 400 euro kosten op. Dan betaal je uiteindelijk 10 400 euro terug. Die 400 euro lijkt niet veel, maar wat als je bij een andere bank maar 200 euro kosten moet betalen. Dat kan al 1 maand minder afbetaling betekenen. En daar moet je het toch wel voor doen. Dat je alle kosten zo laag mogelijk kan houden en je budget in orde blijft.

Het kan zijn dat je nu nog op de zwarte lijst staat, maar dat je financiële situatie nu wel al in orde is. Je hebt een vaste job en met het binnengekomen geld heb je andere leningen en betaalachterstanden weggewerkt. Zeer goed, en dat is iets wat je zeker moet aantonen aan de bank. Zodat zij zien welke inspanningen je geleverd hebt en hoe je er nu voor staat. Het zal een bank tevreden stellen dat je de juiste beslissingen genomen hebt en een bocht hebt genomen als het over geld gaat. Leg dus die ganse ommekeer voor aan de bank, door inkomsten aan te tonen dmv een loonfiche en uitgaven door betaalbewijzen en dergelijke. De bank zal een beslissing maken op basis van al die cijfers en ook een kosten percentage berekenen hiervoor. Alles wat in jou voordeel kan zijn, moet je melden.

Het kan dus goed zijn dat je zeer snel met een nieuwe of 2dehands auto op de weg zal rijden. Stel dat je een vaste job hebt en met de auto naar je werk wil, dan is een autolening wel nodig om die auto te kunnen kopen. Stel je hoop niet op één bank, maar bezoek er meerdere, dat kan ook via het internet natuurlijk. Vergelijk het aanbod en vooral de kosten die je kan terug vinden als ‘JKP’. Als je het laagste percentage hebt gevonden, dan kan je de lening aanvragen en wachten op de beslissing van de bank. Er zijn banken die de lening zullen weigeren, net omdat je op die zwarte lijst staat. Maar er zijn ook banken die je dossier grondig zullen bekijken en toch een goedkeuring geven. Het zijn net die banken die je moet vinden en daar dan de autolening bij aanvragen. Zo een aanvraag kan snel in orde zijn, want een autolening goedkeuren of afkeuren neemt op zich niet zoveel tijd in beslag.

Op enkele dagen kan je dus aan de auto verkoper melden of de aankoop kan doorgaan. De bank kan dit in sommige gevallen ook rechtstreeks communiceren naar de autohandel toe, als zij in nauw contact staan. In het andere geval zal je bevestiging krijgen van de bank naar jou toe. Die informatie kan je dan zelf doorgeven. Al wat je moet doen om de lening te krijgen is je handtekening plaatsen als het contract bij je aankomt. Enkele dagen later kan je met de auto de garage uitrijden.

Autolening nodig met vermelding op de zwarte lijst? Klik hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.