Geld lenen op de zwarte lijst zonder eigendom: zo pak je dat aan!

Geld lenen op de zwarte lijst zonder eigendom: zo pak je dat aan!

Hoe moet je nu geld lenen als je op de zwarte lijst staat? Dat ontdek je allemaal in dit artikel. Het is niet zo moeilijk dit zelf te doen, maar je moet weten waar je aan begint. Zeker zonder eigendom is het lastig om naar een bank te stappen en dit tot een goed einde te brengen, maar met het juiste advies kom je al heel ver. De zwarte lijst van Nationale bank van België bevat alle mensen die financiële problemen hebben. Dus als jij een nieuwe lening wenst aan te vragen dan ziet de bank je naam staan en kan je in principe geen lening verkrijgen. Maar wat als je echt dringend geld nodig hebt?

Vergelijk hier alle kredieten!

Banken berekenen steeds het risico in een nieuwe klant. Als je dus een nieuwe lening wenst aan te vragen dan kan je dat via een kantoor in de buurt doen of via de website van de bank. Nadat je de aanvraag verzonden hebt zal de bank je aanvraag bekijken en verwerken. Eerst kijken ze naar je inkomsten en uitgaven en terwijl doen ze navraag of je op de zwarte lijst vermeld staat. Als dat het geval is dan zal de kans op een nieuwe lening al zeer klein worden. Kan je wel een vast inkomen voorleggen, dat zal je aanvraag wel verbeteren, maar het is nog steeds verre van ideaal. De bank zal je hoogstens toestaan om een mini lening te geven.

Maar dat is al voldoende om enige tijd verder te kunnen. Een mini lening gaat over een maximum bedrag van 1000 euro. In het geval dat je financieel aan de grond zit is dit toch een serieuze boost. Je kan enkele dringende facturen betalen, je boodschappen doen en andere dagdagelijkse zaken kopen. Het zal een enorm verschil zijn in vergelijking met het feit dat je moet wachten vooraleer je loon er is bijvoorbeeld. Doe de aanvraag van een mini lening dus als het financieel even tegen zit. Vermeld bij de aanvraag dat je op de zwarte lijst staat en dat je geen eigendom hebt. De bank zal je aanvraag grondig bekijken en als er geen uitzonderlijke schulden zijn kan je de lening krijgen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Op de zwarte lijst komen kan al na drie maanden van achterstallige betalingen. De bank geeft je eerst enkele waarschuwingen, maar als je daar geen reactie op geeft, komt je naam op de zwarte lijst. Het kan tot 10 jaar duren voor je van de lijst geschrapt kan worden, dus je zit er nog voor enige tijd aan vast. Zo zie je maar dat banken er serieus mee bezig zijn als je een lening niet kan terugbetalen. Hou dus goed beheer van je budget steeds in je achterhoofd. Zo kan je grote financiële problemen vermijden en geen schulden opbouwen.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.