Een lening aangaan op de zwarte lijst, kan dat zomaar?

Een lening aangaan op de zwarte lijst, kan dat zomaar?

Het internet is een handige middel om op zoek te gaan naar een lening. Banken hebben al jaren ingezet op het gebruik van een uitgebreide website en dat loont. We gebruiken al jaren pc-banking en voor veel mensen is dat een grote tijdbesparing en een groot gemak. Je hoeft je huis niet meer uit te komen om een eenvoudige overschrijving te doen of om andere bankzaken te beheren. Maar ook naar informatie toe is het een pluspunt. Je kan op de website van een bank al heel wat lezen. Daarnaast kan je ook lening simulaties uitvoeren. Op die manier bereken je snel hoeveel een lening je zal kosten en wat het kostenpercentage is.

Vergelijk hier alle kredieten!

Een lening aangaan als je op de zwarte lijst staat, dat kan, maar onder bepaalde voorwaarden. Aangezien je een zeer groot risico bent voor een bank als je op die zwarte lijst staat kan de aanvraag van een lening moeilijk worden. Gelukkig zijn er wel nog opties die je kan overwegen. Zoals een minilening. Dit gaat over een bedrag van 1000 euro. Je kan geen grotere bedragen meer lenen omdat het risico dan nog meer de hoogte in gaat. Dus geen woonlening of een autolening als je op de zwarte lijst staat. Het is immers het moment om eens aan je budget te denken. Hoe je dat vanaf nu beter kan beheren zodat je niet meer in deze situatie terecht komt. Dat is ook een belangrijke stap in dit ganse zwarte lijst verhaal. Het is tenslotte door jouw eigen financieel beheer dat je op die lijst bent terecht gekomen. Er kan ook pech mee gemoeid zijn, maar vaak zijn de verhalen over mensen die te veel lenen en te veel zaken kopen die ze echt niet nodig hebben.

Maar als je het even moeilijk hebt, financieel dan, dan is een minilening best wel een goede keuze. Een klein bedrag om de eerste dringende facturen te betalen, te winkelen voor dagdagelijkse zaken en alles wat je nodig hebt. Het zou jammer zijn mocht je dit spenderen aan luxeartikelen die je niet meteen nodig hebt. De aanvraag van een minilening kan je ook via de website van een bank uitvoeren. Stuur alle gegevens die je hebt door en op die manier kan de bank je aanvraag snel verwerken.

Vergelijk hier alle kredieten!

Nog een optie is een onderhandse lening. Op deze manier leen je geld van iemand die je goed kent, een vriend of een familielid. Je kan dan ook meer dan 1000 euro lenen want je zal alles onderling afspreken. Om problemen te voorkomen kan je dit het best door een notaris laten opmaken. Op die manier zijn de afspraken duidelijk en weet elke partij wat er moet gebeuren.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.