Een persoonlijke lening aanvragen als je op de zwarte lijst staat

lening

Een persoonlijke lening is een soort lening waar je het geld kan gebruiken voor meerdere doeleinden. Je hebt dus zelf de touwtjes in handen over het geld. De bank zal een JKP bepalen per doeleind waar je het geld voor wil gebruiken. Maar als je op de zwarte lijst staat, dan kan je misschien geen persoonlijke lening krijgen. Wel, niets is minder waar. Er zijn wel mogelijkheden en ook voor jou is er een oplossing.

Persoonlijke lening nodig én sta je op de zwarte lijst? Klik hier!

Het leuke van een persoonlijke lening is dus dat je zelf kan bepalen aan wat je het geld opmaakt. Wil je een reisje maken, of een dure fiets kopen bijvoorbeeld. Het kan allemaal en je hoeft geen verantwoording af te leggen naar de bank toe. Het kan ook dat je gewoon wat extra cash op je bankrekening wil. Dan kan je met een persoonlijke lening een bedrag lenen en dit volledig op een bankrekening naar keuze plaatsen. Je gebruikt het naar wens en je afbetaling loopt maandelijks. Een beetje zekerheid inbouwen kan nooit kwaad natuurlijk. Maar voor wie op de zwarte lijst van de Nationale bank staat is het niet zo makkelijk die zekerheid in te bouwen. Vaak zijn dat mensen die al jaren betaalachterstanden hebben van andere lening en het hun niet kunnen permitteren weer een nieuwe lening aan te gaan. Toch zijn er mogelijkheden om een persoonlijke lening aan te gaan, ook al sta je op die zwarte lijst vermeld.

Vaak is het wel terecht dat iemand op die zwarte lijst staat. Door jaren een wanbeleid en financiële blunders hebben banken besloten hier een melding van te maken en je op de zwarte lijst te plaatsen. Zo weten alle banken dat je een lening niet kan terug betalen en je voor terug betalingsproblemen zal zorgen. Iets wat een bank kost wat kost zal vermijden, aangezien ze steeds het risico zo laag mogelijk willen houden. Maar voor iemand die op de zwarte lijst staat is het ook een vorm van bescherming. Zo kan je geen nieuwe lening meer krijgen, maar kan je ook niet opnieuw een financiële blunder maken. Om nog dieper in de put te vallen, dat moet je zeker vermijden.

Maar voor alles bestaat een oplossing, ook voor iemand die op de zwarte lijst staat en toch een persoonlijke lening wil aanvragen. Dat is al goed nieuws op zich. Hoe je dat allemaal kan bekomen, kan je hier verder lezen. Het is op zich dezelfde methode als voor iemand die niet op de zwarte lijst staat. Je zoekt een bank die bereidwillig is je geld te lenen, ook met vermelding van de zwarte lijst. Maak een simulatie van het bedrag dat je wenst te lenen en bepaal het aantal maanden van terug betaling. Stuur je aanvraag door als je een persoonlijke lening hebt gevonden. En nu is het even wachten tot de bank hun antwoord geeft. Vaak gaat hier niet zo veel tijd over, dus binnen enkele dagen heb je al een antwoord in je mailbox of brievenbus. Als de bank akkoord gaat krijg je een papieren contract thuis gestuurd, dat je moet invullen en ondertekenen. Eens dat terug bij de bank is, gaat de lening van start. Een maand later begint de eerste afbetaling te lopen. Daar komt het in grote lijnen op neer, als je op de zwarte lijst staat moet de bank dus meer risico nemen en dat kan zich vertalen in een hoger JKP.

Het JKP of Jaarlijks kosten Percentage zegt hoeveel kosten er bovenop de lening komen. Het is maar normaal dat de bank er een verdienmodel in verwerkt, zo heb jij toch je lening en de bank hun winstmarge. In het geval van iemand die op de zwarte lijst staat kan het dus zijn dat dat JKP vrij hoog komt. Maar als de situatie er om vraagt, dan moet je je daarmee tevreden stellen en de lening toch aanvragen. Als er een of andere betaling niet kan wachten en je daar voor een persoonlijke lening wenst aan te vragen, dan is dat een prima reden. Opnieuw een betaling negeren of uitstellen is zeker geen optie.

Een persoonlijke lening met een vermelding op de zwarte lijst van de Nationale bank is dus perfect mogelijk. Ga wel na bij de bank of er bijkomende voorwaarden zijn en of die haalbaar zijn in jou geval. Maak ook de juiste beslissing, heb je echt een lening nodig of is het nog niet zo een noodzaak. Een persoonlijke lening kan op je budget wegen en misschien opnieuw voor problemen zorgen.

Je persoonlijke lening aanvragen met vermelding op de zwarte lijst: klik hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.