Hypothecair krediet aanvragen als je op de zwarte lijst staat

lening

Voor mensen die door betaalproblemen op de zwarte lijst terecht gekomen zijn, bestaan er oplossingen op toch een hypothecair krediet te kunnen aanvragen. Het kan iedereen overkomen om een moeilijke periode mee te maken en in de problemen te geraken. Het is al moeilijk genoeg om hieruit te komen zonder een financiële boost. Met een hypothecair krediet kan je het tij keren.

Krediet aanvragen vanop de zware lijst? Klik hier!

Soms heb je door omstandigheden een zware tijd achter de rug, of zit je er nog middenin. Door bijvoorbeeld het verliezen van je job kan je betalingen niet meer uitvoeren, leningen niet meer afbetalen en kom je op de zwarte lijst van de Nationale bank terecht. Niet zo leuk natuurlijk, maar ter bescherming van de banken en voor jezelf is dit misschien een goede oplossing. Je kan hierdoor nog zeer moeilijk aan een nieuwe lening geraken, want als je andere leningen ook niet kan afbetalen, wat zou je dan met een nieuwe lening moeten gaan doen. Maar tegenwoordig zijn er banken die zich specialiseren in mensen op de zwarte lijst. Dus iemand met betaalproblemen kan uiteindelijk toch nog aan een lening geraken.

Zoek dus zo een gespecialiseerde bank op en start met een lening simulatie. Hier kan je al zien hoeveel je kan lenen en aan welk JKP dat zal zijn. Bekijk het af te lossen bedrag goed en zorg dus dat dit nog binnen je budget past. Zoals gezegd, als je al betaalproblemen had, zal er qua budget niet veel overschieten. Maar de bank kan je hierin bijstaan en zorgen voor een goede oplossing. Zowel jij als de bank zal er goed uitkomen. De bank zal een iets hoger JKP aanrekenen omdat je een groter risico bent. Maar jij zal uiteindelijk wel geld kunnen lenen en allerlei zaken kunnen aankopen.

Een hoger JKP wil zeggen dat de kost dus hoger zal zijn op je lening. JKP staat voor Jaarlijks kosten percentage. Hoe hoger het percentage hoe meer kosten op de lening. Als je je daarmee tevreden kan stellen, dan kan de lening snel in orde raken en zijn alle zorgen voor even weg. Let wel dat je totaal maandelijks budget op orde blijft, ook met een nieuwe lening. Dat je geen nieuwe problemen maakt en opnieuw de afbetaling vroegtijdig moet staken. Dat wil de bank voorkomen en jij moet dit zeker ook willen voorkomen. Nieuwe afbetalingsproblemen kunnen ervoor zorgen dat je bij geen enkele bank meer een lening kan krijgen en dat je in schuldbemiddeling moet gaan. Dat zijn zeker geen leuke vooruitzichten, dus laat het gezond verstand hier de juiste keuze maken.

De aanvraag van een hypothecair krediet kan trouwens op dezelfde manier in orde gemaakt worden, net zoals mensen die niet op de zwarte lijst staan. Een simulatie uitvoeren om een berekening te maken van wat je wil lenen. De aanvraag kan ook via het internet verlopen. Al je gegevens invoeren, naam, adres, familiale situatie. Daarnaast je inkomsten en uitgaven en zeker vermelden dat je op de zwarte lijst vermeld staat. De bank zal je aanvraag dan bekijken en je zo snel mogelijk een antwoord laten weten. Bij positief antwoord krijg je een brief thuis gestuurd, met het contract in. Dit contract moet je terug sturen naar de bank. Als dat in orde is en verwerkt is, dan begint de lening te lopen.

De zwarte lijst in de Nationale bank is een lijst die alle banken en kredietinstellingen kunnen raadplegen. Elke persoon die een lening wil aanvragen zal nagekeken worden. Heb je een vermelding op die zwarte lijst dan zal je bij de klassieke banken geen lening kunnen krijgen. Het risico is immers te groot voor hun, stel dat je de lening niet kan terug betalen dan hebben zij hypothecair krediet uitgegeven dat niet zal terug betaald worden. Voor zulke praktijken hebben ze dus de zwarte lijst in het leven geroepen. Ter bescherming van de banken, en om mensen te beletten dat ze echt veel te veel zouden lenen en in betaal problemen zouden komen.

Laat dus de moed niet hangen als je op die zwarte lijst staat. Het is niet leuk als je op die lijst vermeld staat, maar er is wel hoop. Wetende dat er toch banken zijn die je een hypothecair krediet zullen verschaffen. Je zal er vrede mee moeten nemen dat de kosten wat hoger zullen liggen, maar als je hiermee geholpen bent, waarom zou je het niet doen.

Op de zwarte lijst vermeld? Vraag hier een hypothecair krediet aan!

Let op: geld lenen kost ook geld.