Geld lenen op de zwarte lijst

lening

Heb je een moeilijke periode achter de rug, of zit je er nog middenin? Vaak heeft dit directe gevolgen op je financiële situatie. Geld speelt een grote rol in ons leven en we hebben het steeds nodig. Maar als het even minder gaat blijven de facturen maar komen en de kosten stapelen zich op. Indien je in het verleden een slechte aanpak had op vlak van geld, kan het zijn dat je op een zwarte lijst bent terecht gekomen. Er zijn leukere zaken om mee te maken natuurlijk, maar er zijn nog mogelijkheden om hier uit te geraken, ook als je een nieuwe lening wil aanvragen.

Op de zwarte lijst en toch een lening? Klik hier!

Als je op de zwarte lijst bent terecht gekomen, dan wil dat zeggen dat je betalingsproblemen hebt gehad of die zijn er nog steeds. Een lopende lening kon niet volledig worden terug betaald en de bank heeft hier een melding van gemaakt. Je naam komt dan op een zwarte lijst bij de Nationale bank. Dit overkoepelend orgaan kan geraadpleegd worden door alle banken. Als jij een nieuwe lening wil gaan aanvragen, dan gaan ze je naam opvragen bij de Nationale bank. Als er daar een melding is van wanbetaling of dergelijke, dan sta je op de zwarte lijst en heb je nog weinig kans om een lening te kunnen krijgen. Soms is het buiten je wil om dat je een lening niet meer kan terug betalen. Door bijvoorbeeld een scheiding of andere familiale kosten. Zelfs met een goed loon kan het zijn dat de kosten zo hoog oplopen dat je betalingen niet meer kan uitvoeren en de situatie alleen maar ziet verergeren.

Het laatste wat je wil natuurlijk, maar er is altijd een weg naar boven dus maak je nog niet teveel zorgen. Als je dringend geld nodig hebt en je staat al vermeld op de zwarte lijst, dan zijn er nog steeds banken die je geld willen lenen. Of het de ideale oplossing is dat laten we in het midden, maar als de situatie er om vraagt, dan is het gewoon een goede oplossing. Reken wel dat er meer kosten zullen aangerekend worden, aangezien je met een vermelding op de zwarte lijst zit. Dat maakt het risico alleen maar hoger en dat willen banken kost wat kost vermijden. De banken die je wil een lening willen geven zullen dus ook de kosten doorrekenen aan jou.

Dat wil zeggen dat het JKP of Jaarlijks Kosten Percentage vrij hoog zal liggen en je dan ook veel kosten op de lening zal moeten terug betalen. Als je geen andere oplossing voor handen hebt is dit misschien niet zo erg, maar weet dat die kosten er wel degelijk zijn. Mocht je nog de kans hebben om meerdere banken hiervoor aan te spreken, dan kan je er de bank uitzoeken met het laagste JKP, zo haal je er toch nog wat voordeel uit en betaal je iets minder kosten. Verder zal een bank ook kijken of er inkomsten zijn en welke uitgaven je hebt. Blijft er nog iets over om een nieuwe lening aan te gaan, ondanks de zwarte lijst, dan zal een bank hier zeker rekening mee houden en je toch een iets lager JKP kunnen aanbieden.

Vergelijk die banken door een lening simulatie uit te voeren. Geef een bedrag en aantal maanden in, dat je wenst te lenen en terug te betalen. Bekijk wat je maandelijkse aflossing is en wat de kosten zijn. Er is misschien een mogelijkheid om de aanvraag van de lening ook via de website uit te voeren. Op die manier spaar je je wat tijd en moeite uit en is de aanvraag al verzonden. Gaat de bank akkoord om aan jou te lenen dan ontvang je een contract per post. Dit moet je invullen en terug opsturen naar de betreffende bank. Dus als je in tijdnood zit om een betaling te maken kan het toch zijn dat alles snel in orde is, dankzij de aanvraag van het internet en de snelle verwerking van je aanvraag.

Geld lenen, ook al sta je op de zwarte lijst, is dus mogelijk. Maar hou in het achterhoofd dat de kosten er ook naar zullen zijn. Maar in de situatie waar je nu bent is dit misschien de enige oplossing om toch die betaling te kunnen uitvoeren. Het leven is al duur genoeg en als je door financiële problemen op de zwarte lijst bent terecht gekomen zie je misschien geen mogelijkheden meer. Laat het je niet van de wijs brengen en zoek gewoon de bank op die je toch een lening wil geven.

Geld lenen als je op de zwarte lijst staat? Dat kan!

Let op: geld lenen kost ook geld.