Krediet aanvragen op de zwarte lijst

lening

Sta je vermeld op de zwarte lijst van de Nationale Bank, dat is zeker geen pretje. Je hebt minder kans om nog een lening te kunnen aanvragen. En wetende dat de banken je steeds een negatief antwoord zullen geven als je een lening wil maakt het er al niet makkelijker op. Maar er zijn wel banken die je nog een lening willen geven. Welke dat zijn kan je zelf makkelijk vinden en welke voorwaarden er aan verbonden zijn lees je verder.

Op de zwarte lijst en toch een krediet aanvragen? Klik hier!

Het zijn helaas mensen die hun financieel budget niet goed op orde houden, die op de zwarte lijst belanden. Teveel leningen, teveel uitgaven en geen overzicht houden op het ganse plaatje. Dan kom je in betalingsproblemen en voor je het weet wil geen enkele bank meer aan je lenen. Net omdat je andere leningen niet kan terug betalen kom je op de zwarte lijst terecht. Dit is een lijst die elke bank kan raadplegen en zien wat voor een verleden je hebt bij andere banken.

Pech, kan ook een oorzaak zijn dat je op die zwarte lijst terecht bent gekomen. Enkele zware uitgaven, een scheiding, een letsel die je werkloos heeft gemaakt. Allemaal mogelijke situaties die dagelijks voorkomen en die mensen nog meer in de put duwen. Maar de kosten blijven komen en een factuur moet betaald worden. Dan heb je extra krediet nodig en dat kan alleen bij een bank. De banken die geld lenen aan mensen op de zwarte lijst bestaan zeer zeker. Zoek maar even op welke dat zijn, zij zijn gespecialiseerd in deze zaken en kunnen je vooruit helpen.

Een lening ga je niet aan voor je plezier, je hebt snel geld nodig en je hebt geen andere manier om eraan te geraken. Vrienden en familie kunnen niet helpen, je spaarboek is leeg en de laatste centen zijn net vanonder je matras gekomen. Je bent blut en kan nergens naartoe. Stap dan volle moed naar een bank en vraag een krediet aan. Wees eerlijk over je situatie en zeg gerust dat je op de zwarte lijst staat. Er zal je nog steeds een aanbod gedaan worden, weliswaar met hogere kosten.

De kosten van een lening zullen in dit geval hoger komen te liggen. Niet om je nog meer op kosten te jagen, maar omdat het risico om je een lening te geven ook hoger komt te liggen. Als je al betaalproblemen hebt, kan het zijn dat je deze nieuwe lening opnieuw niet kan afbetalen. Dan wil een bank boter bij de vis en duidelijk maken dat het enkel op deze manier kan. Het is bijna dat je ze in een hoekje duwen, zo komt het wel over, maar nogmaals, als de situatie erom vraagt dan moet je even door deze bittere pil doorbijten.

Beslis voor je eigen hoeveel geld je wil lenen en op welke termijn je wenst af te betalen. Een lening is weer een zware kost en als je het al zo moeilijk hebt moet je elke cent doormidden bijten. Bespaar waar je kan en ook op je krediet. Zoek in de mate van het mogelijke de goedkoopste lening en bespaar zo op je kosten. Het JKP of Jaarlijks kosten percentage geeft weer hoeveel kosten er jaarlijks bijkomen. Voer een simulatie uit om te zien hoe hoog de maandelijkse aflossing komt en of dit binnen je budget nog past. De bank zal sowieso ook de berekening maken wat je mogelijkheden zijn en een limiet stellen volgens je inkomsten en uitgaven.

Als je nog inkomsten hebt, bijvoorbeeld uit ziekte, dan mag je deze zeker vermelden. Uitgaven als andere leningen en alimentatie horen ook bij de berekening. Mocht je echt niets van inkomsten hebben kan je altijd iets in onderpand geven aan de bank. Een eigendom of iets anders van waarde kan voor de bank genoeg zijn om een lening toe te staan. Ze kunnen dan wel die eigendom in beslag nemen als jij je lening niet kan terug betalen. Zorg dus dat het geen vicieuze cirkel kan worden en neem het heft zelf in handen.

Vraag vandaag nog een krediet aan, met vermelding dat je op de zwarte lijst staat. Je zal merken dat het nog snel in orde kan zijn met de lening en dat je de nare situatie kan ombuigen naar iets positiefs. Dit nieuw krediet moet je uiteraard ook opnieuw terug betalen, dus hou je aan een strak schema en alles komt goed.

Een lening krijgen als je op de zwarte lijst staat: klik hier!

Let op: geld lenen kost ook geld.