De beste manier om te lenen als je op de zwarte lijst staat!

De beste manier om te lenen als je op de zwarte lijst staat!

De beste manier om te lenen als je op de zwarte lijst staat is door middel van een minilening. Want dat is vaak de enige optie die banken je nog laten. Je kan geen grotere bedragen meer lenen omdat dat een te groot risico voor de banken is. Elke klant moet kunnen aantonen dat je een lening volledig zal kunnen terugbetalen. Dat kan je doen door je inkomsten en uitgaven voor te leggen. Als je niet op die zwarte lijst staat, dat helpt ook veel. Sta je er echter wel op vermeld, dan is een bank veel terughoudender en kan je moeilijk nog een groot bedrag ontlenen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Maar er zijn dus wel manieren om toch een lening te verkrijgen. Een minilening gaat over een bedrag van maximum 1000 euro, maar dat kan wel voldoende zijn om even al je kosten te dekken. Een lastige financiële periode overbruggen kan dus met een minilening. Je bent vrij om bij eender welke bank te lenen dus je kan op die manier het aanbod wat vergelijken. Mogelijk kan je een bank vinden die lagere kosten aanrekent en op die manier betaal je nog wat minder af. De vermelding op de zwarte lijst hangt nog voor even rond je nek. Het kan zelfs tot 10 jaar duren vooraleer je van de lijst verwijderd bent. Steeds afhankelijk van de schulden die je had. Maar je kan er al op vermeld worden na 3 maanden achterstal en vanaf een bedrag van 25 euro. Het lijkt niet veel, maar voor de bank vaak een teken aan de wand dat je de lening niet meer kan afbetalen.

Nog een manier is een onderhandse lening aangaan. Dan leen je van een familielid of een vriend. Maar hou dit als allerlaatste optie. Want als er problemen ontstaan dan ben je vaak een goed contact kwijt. Er ontstaan snel problemen als het over geld gaat, dus als het kan richt je tot een bank. Mocht dat niet lukken dan blijft dit steeds een optie.

Vergelijk hier alle kredieten!

Het blijft natuurlijk de bedoeling om van die zwarte lijst te geraken. Je kent de slogan ‘geld lenen kost ook geld’ wel. Hiermee willen banken al waarschuwen dat je moet opletten als je een lening aangaat. Want het kost je meer geld dan dat je van hen ontvangt. Dat is het verdienmodel van de bank namelijk. Jij gaat een dienst aan maar je moet daar ook kosten voor betalen. Het is dus de bedoeling om niet meer dan 1/3e van je inkomsten uit te geven aan leningen. Op die manier hou je nog voldoende over voor andere uitgaven en facturen. Als je je budget goed kan beheren dan treden er geen problemen op. Anders kom je toch op de zwarte lijst terecht en dan gaat lenen veel moeilijker.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.