De complete gids om geld te lenen voor wie op de zwarte lijst staat!

De complete gids om geld te lenen voor wie op de zwarte lijst staat!

Op de zwarte lijst staan is geen pretje. Het kan al gebeuren dat je er op terecht komt na 3 maanden achterstallige betaling van een lening. De bank lacht er dus niet mee en neemt zulke zaken zeer serieus. Als blijkt dat je een lening niet kan terugbetalen dan plaatsen ze je op die zwarte lijst. Je raakt er makkelijk op maar veel moeilijker terug af. Want het kan tot 10 jaar duren vooraleer je van de lijst kan gehaald worden. Het is steeds afhankelijk van de situatie, maar hou er wel rekening mee.

Vergelijk hier alle kredieten!

Een lening aangaan is dus niet zonder risico’s. Zo kan je al na drie maanden achterstal op de zwarte lijst belanden. Dat moet je vermijden door zo goed mogelijk met je geld om te gaan. ‘Geld lenen kost ook geld’ is de slogan die nu al jaren vermeld is op advertenties en reclame op tv. Je leent een bedrag, maar je moet dat bedrag plus kosten terugbetalen aan de bank. Zorg er dus goed voor dat je budget op orde blijft, maand na maand. Want als je een lening aangaat dan kan je niet meer dan 1/3e van je inkomsten uitgeven aan leningen. Maar de rest van het geld moet je goed gebruiken om andere uitgaven mee te betalen. Boodschappen doen kost heel wat geld elke maand, hobby’s uitoefenen, sociaal leven en mogelijk een auto en gezin onderhouden. Het zijn maar enkele zaken die we opnoemen maar elke maand een grote hap uit het budget nemen.

Zorg dus dat het allemaal goed snor zit als het op geld aankomt. Anders krijg je toestanden met de zwarte lijst en daar wil je liever niet op staan. Als het toch zo is, dan moet je er maar het beste van zien te maken. In een financieel lastige periode kan je dan nog hoogstens beroep doen op een minilening, maar dat is niet meer dan 1000 euro. Voldoende voor kleine uitgaven, maar je zal er geen verbouwing mee doen. Informeer bij enkele banken wat de voorwaarden hier voor zijn en hoeveel de kosten zijn die er bovenop komen. Op die manier weet je precies hoeveel je moet terugbetalen en op welke termijn dat is.

Vergelijk hier alle kredieten!

Liever geen bank? Dan kan je een onderhandse lening laten opmaken met een familielid of een vriend. Dit kan je onderling doen door alles duidelijk op papier te zetten, of een notaris inschakelen. Zorg dat het bedrag goed vermeld staat en het kostenpercentage voor afbetaling. Ook eventuele boetes bij laattijdige betaling. Ook met familie of kennissen moet je dit doen, want als er problemen ontstaan dan kan het soms naar aflopen voor beide partijen. Het is niet de meest makkelijke manier voor een lening, maar soms kan het noodzakelijk zijn. Als het water je aan de lippen staat en je hebt snel geld nodig kan het dus een reddingsboei zijn.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.