Dringend geld nodig? Handige tips voor wie op de zwarte lijst staat!

Dringend geld nodig? Handige tips voor wie op de zwarte lijst staat!

Iedereen maakt het wel eens mee, een dringende herstelling aan je woning of aan je auto. Maar je hebt niet voldoende centen om het zelf te betalen. De herstelling kan niet uitgesteld worden, dus je moet snel een oplossing zoeken. Je weet dat je in het verleden financiële problemen hebt gehad en nu dus op de zwarte lijst staat. Een nieuwe lening zit er niet in, of toch? Er zijn wel banken beschikbaar om je een lening te geven. Hoe kan je die vinden en wat zijn de voorwaarden?

Vergelijk hier alle kredieten!

De zwarte lijst bevat alle mensen in ons land die financiële problemen hebben. Deze werd in het leven geroepen door de Nationale bank om de banken een manier te geven om geen nieuwe klanten aan te trekken die de lening niet kunnen terugbetalen. Want voor een bank moet het risico in een klant steeds zo laag mogelijk zijn. Ze willen zekerheid dat jij de lening kan terugbetalen. En dat kan je alleen maar doen als je een vast inkomen hebt door een vaste job. Maar ook door geen al te zware uitgaven te hebben. Voor een bank zijn leningen en alimentatie belangrijk als uitgave. Je kan maar tot 1/3e van je inkomsten uitgeven aan deze zaken. Zit je al aan de grens, dan kan een bank vaak de lening aanvraag weigeren. Sta je op de zwarte lijst, dan heb je sowieso een negatief antwoord.

Maar er bestaan wel banken die je toch een lening zullen geven. Deze zijn gespecialiseerd in deze gevallen en kunnen je dus de nodige gelden geven om jouw situatie om te keren. Het is belangrijk om te weten dat deze banken nog hogere kosten aanrekenen dan de gewone bank. Geld lenen kost ook geld, de bekende slogan is hier echt wel van pas. Je moet je daar goed van bewust zijn dat je een bepaald bedrag leent, maar daar bovenop nog een bedrag aan kosten moet terugbetalen. Dat zit samen in één maandelijks bedrag dat je aan de bank moet betalen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Om te weten hoeveel die kosten precies zijn kan je de website van de bank raadplegen. Ook voor alle informatie kan je daar terecht. Websites zijn meer en meer bankkantoren aan het vervangen. Voor info en hulp kan je nu je ding doen via het internet. Klik door naar de pagina waar je een lening simulatie kan uitvoeren. Het duurt niet lang en je hebt onmiddellijk resultaat voor je staan. Het bedrag dat je te zien krijgt moet je maandelijks betalen aan de bank. Kijk ook goed naar het JKP of jaarlijks kosten percentage. Dit geeft aan hoeveel kosten er zullen zijn. Het bedrag van de kosten staat er ook apart bij vermeld. Banken zijn verplicht al deze informatie te geven vooraleer je de lening zou aanvragen. Dit om onduidelijkheden uit de weg te gaan.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.