Een hypothecair krediet krijgen op de zwarte lijst? Geen probleem!

Een hypothecair krediet krijgen op de zwarte lijst? Geen probleem!

Op de zwarte lijst staan kan nare gevolgen hebben. Het wil zeggen dat je voor lange tijd geen lening meer kan krijgen. De bank waar je het laatst een lening had heeft je op die lijst laten plaatsen omdat je de afbetaling niet meer kon voldoen. Na enkele waarschuwingen en vanaf drie maanden achterstal kunnen ze je op de lijst laten plaatsen. Vanaf dan ben je een te groot risico voor een bank om een nieuwe lening aan te gaan, laat staan een hypothecair krediet. Maar er zijn toch manieren om het wel te krijgen, ook al sta je op de zwarte lijst.

Vergelijk hier alle kredieten!

Je kent de slogan: geld lenen kost ook geld wel. Het is er om mensen te wijzen op het feit dat je kosten bovenop het ontleende bedrag moet betalen. Dat is bij elke bank zo, al kan het kostenpercentage wel verschillen van bank tot bank. Wat je dan moet doen is naar een hypotheek makelaar gaan en daar je dossier voorleggen. Zij kunnen dan voor je bekijken wat er mogelijk is en in de meeste gevallen kan je wel een hypothecair krediet krijgen. Alles hangt natuurlijk af van je huidige situatie. Hoe ziet die eruit, kan je nog rekenen op een groot deel van je inkomen of gaat het meeste al op naar de nog af te betalen lening?

De hypotheek makelaars willen natuurlijk boter bij de vis zien, dus je mag rekenen op een iets hoger kostenpercentage dan bij de gewone banken. Net omdat je een groter risico bent voor de makelaar willen ze je hogere kosten aanrekenen. Het lijkt wel de omgekeerde wereld, iemand die het geld goed kan gebruiken moet hogere kosten betalen en iemand die zelf genoeg rijkdom heeft kan vaak aan de beste voorwaarden lenen. Zo werken banken nu eenmaal. De mensen met het grootste risico, de grootste kans dat de terugbetaling moeilijker zal lopen moeten ook de hoogste kosten dragen.

Zijn die makelaars te vinden in donkere steegjes? Neen hoor, je kan die gewoon via het internet vinden en bereiken. Zij hebben een website ter beschikking met heel wat informatie en je kan via een formulier een aanvraag indienen. Zij zullen alles bekijken en berekenen wat nog mogelijk is. Bij een positief antwoord zal er je ook een voorstel gedaan worden naar een hypothecair krediet toe.

Vergelijk hier alle kredieten!

Mocht je deze praktijken liever niet hebben dan kan je ook opteren om de vraag bij een goede vriend neer te leggen. Of iemand uit je dichte familie. Iemand met voldoende centen kan je wel een lening toestaan om een woning te kopen. Het is natuurlijk vaak een groot bedrag dan en dat is vaak het gevaar. Want met die vermelding op de zwarte lijst geef je al geen vertrouwen aan de persoon van wie je leent.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.