Een lening aanvragen? Op de zwarte lijst zonder eigendom? Dat kan!

Een lening aanvragen? Op de zwarte lijst zonder eigendom? Dat kan!

Een goed financieel beheer hebben lijkt makkelijk, maar voor veel mensen is het een grote opgave. Er zijn veel gezinnen waar er meer geld buiten gaat dan dat er binnenkomt. En dan ontstaan er problemen natuurlijk. Je krijgt schulden bij de banken waar een lening loopt en voor je het weet kan je die lening niet meer terugbetalen. De bank laat je op de zwarte lijst plaatsten en dan is het verhaal gedaan. Je bent ook niet in het bezit van een eigendom en je hebt op dit ogenblik opnieuw geld nodig. Zal een bank je nog geld willen lenen? Ja dat kan zeker.

Vergelijk hier alle kredieten!

Ook al houden banken er niet van als ze een lening moeten geven aan iemand die een groot risico meedraagt. Je hebt namelijk al een vermelding op de zwarte lijst, dus dat wil zeggen dat je een lening niet meer kon terugbetalen. Maar banken laten dan wel nog toe om een minilening te geven. Dit is een bedrag tot maximum 1000 euro. Het lijkt niet veel, maar voor de meeste mensen is dit genoeg om even uit de financiële stress te komen. Een dringende betaling die niet kan wachten, maar je hebt de centen niet. Dan kan je met deze minilening toch aan de slag en heb je wat geld om te gebruiken.

Heb je toch liever geen bank, dan kan je bij een vriend of familie hulp vragen. Via een onderhandse lening kan je geld lenen zonder bank. Maar dan leen je natuurlijk van iemand die je goed kent. Zoals je mogelijk weet ontstaan er vaak problemen als het over geld gaat. Als je de lening niet kan terugbetalen dan ontstaan er discussies en weg is de vriendschap. Als je toch op deze manier wil werken kan je alles goed laten noteren via een notaris. Op die manier ben je zeker bij mogelijke problemen.

Je komt al op de zwarte lijst van de Nationale bank terecht na drie maanden achterstal. De banken nemen het dus serieus als je enkele maanden niet kan terugbetalen. Daarom moet je ervoor zorgen dat je precies weet waar je geld naartoe gaat. Met een goed financieel beheer kan dat zeker en vast. Pech kan ook gebeuren natuurlijk, door het verlies van een job bijvoorbeeld dat je de lening niet meer kan terugbetalen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Zorg dat je bij een lening altijd goed naar de kosten kijkt. Dit is iets waar veel mensen geen weet van hebben. Je kent de slogan ‘geld lenen kost ook geld’ waarschijnlijk. Dit is er om mensen attent op te maken dat je steeds meer moet terugbetalen als het ontleende bedrag. Het JKP of jaarlijks kosten percentage moet je dan goed in gaten houden. Dit is er trouwens ook bij een minilening. Als je op die manier de banken vergelijkt, kan je lenen aan de beste voorwaarden.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.