Een lening openen met vermelding op de zwarte lijst? Zo pak je het aan!

Een lening openen met vermelding op de zwarte lijst? Zo pak je het aan!

Heb je nood aan wat extra geld om uit te geven aan een herstelling of nieuw project. Geen probleem zou je denken, tenzij je op de zwarte lijst staat. Dan zijn banken niet zo happig om je een lening te geven. Het risico is dan te groot voor hen, want de kans bestaat dat jij de lening niet kan terugbetalen. Dan maar wachten tot je van die lijst bent of bestaan er nog andere oplossing? Ja die zijn er natuurlijk, ook voor mensen met een vermelding op de zwarte lijst.

Vergelijk hier alle kredieten!

Er zijn dus oplossing, dus je kan de zorgen nog even achterwege laten. Je moet echter wel goed beseffen dat de kosten op een nieuwe lening een pak hoger liggen. De banken die je een lening willen geven zijn er goed van bewust dat jij op de zwarte lijst staat en dus een hoger risico bent. Je hebt namelijk al bewezen niet goed met financiën om te kunnen en je hebt dus nu problemen op dat vlak. Mogelijk kon je een andere lening niet terugbetalen en heeft de toenmalige bank besloten je op de zwarte lijst te laten plaatsen. Je komt pas van die lijst als je alle schulden kan afbetalen. Hoe lang dat nog duurt hangt af van de schuldbemiddeling. Want je moet natuurlijk de lening nog verder blijven afbetalen, ook al is het aan een aangepast of lager maandbedrag. Op die manier kan je toch nog leven en andere uitgaven ook betalen.

Dus een nieuwe lening aangaan als je op de zwarte lijst staat, is een risico. Jij moet er opnieuw voor zorgen dat je je budget op orde kan houden. Want naast de lening die je moet terugbetalen moet je ook nog aan de andere kosten denken. Maandelijks krijgen we heel wat facturen die we op tijd moeten betalen, of ook daar ontstaan extra kosten. Zorg dus dat je een bepaalde grens blijft behouden. Handig is dat je voor elke lening een simulatie kan uitvoeren. Op die manier weet je op voorhand hoeveel je maandelijks moet betalen. Ook de kosten op de lening staan erbij vermeld. Let goed op het JKP of jaarlijks kosten percentage. Op die manier kan je direct vergelijken met andere banken.

Vergelijk hier alle kredieten!

Als je de banken vergelijkt dan zie je snel wie de laagste kosten kan aanbieden. Op die manier bespaar je toch nog op de lening, want dan leen je aan de beste voorwaarden. In het geval dat je op de zwarte lijst staat is elke euro die je kan besparen een gewonnen euro. Zeker doen dus om op deze manier toch je budget op orde te houden. Dankzij de handige websites van de banken kan je dit in je eigen tijd doen en hoef je er niet voor naar een bankkantoor te gaan.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.