Een privé lening met vermelding op de zwarte lijst? Geen probleem!

Een privé lening met vermelding op de zwarte lijst? Geen probleem!

De economie herleeft terug de laatste jaren en dat is te merken aan de leningen die banken geven. Het vertrouwen is terug en het geld rolt in alle richtingen. Helaas gaat het ook een keertje verkeerd, je kan een lening niet meer terugbetalen en je staat na drie maanden achterstal op de zwarte lijst. Geen leuke situatie natuurlijk en eens je er in zit is het lastig om er terug uit te geraken. Maar er zijn wel oplossingen mocht je toch nog eens geld nodig hebben. Banken laten je dan toe een kleiner bedrag te lenen, zodat je toch dringende kosten kan betalen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Je hoeft dus geen groot bedrag te verwachten, eerder iets met een maximum van 1000 euro. En dan hebben we het over de minilening. Mogelijk ken je dit nog niet, het is nog niet zo lang op de markt. Maar banken en vooral hun klanten vinden het een makkelijke manier om snel geld te krijgen en financieel weer even verder te kunnen. Het is dus ook voor jou een goede oplossing om dit aan te vragen als je het even moeilijk hebt. Je kan een simulering via de website van een bank doen en bekijken wat de kosten zullen zijn. Dan weet je direct hoeveel je moet terugbetalen en wat het je in totaal kost. Je kan de website van de bank vanuit je eigen woning bezoeken. Zo hoef je niet naar een bankkantoor en dat scheelt toch in heel wat tijd.

Een privé lening als je op de zwarte lijst staat, is dus mogelijk. Weliswaar aan een kleiner bedrag, maar vaak toch voldoende om de nodige uitgaven te bekostigen. Als je al onder zware financiële druk staat dan is een nieuwe lening niet het beste idee. Maar wel een oplossing als je toch geld nodig hebt. Nog een idee is om een onderhandse lening aan te gaan met een familielid of goed vriend. Dit kan je laten opstellen door een notaris zodat elke partij van de afspraken goed op de hoogte is.

Vergelijk hier alle kredieten!

Om van de zwarte lijst af te geraken moet je toch wat geduld hebben. Het kan tot 10 jaar duren vooraleer je van de lijst bent, ook al heb je al langer geen schulden meer. Banken nemen het dus vrij serieus als het gaat over niet terugbetalen van leningen. Zorg dus dat je te allen tijde een goed beheer hebt over je inkomsten en uitgaven. Veel mensen lenen te veel en kunnen dan na verloop van tijd de schulden niet meer aan. Er kan dan schuldbemiddeling optreden waardoor je de lening met een lager maandbedrag kan afbetalen. Maar dan zal de duurtijd van de lening ook langer worden natuurlijk.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.