Ene lening krijgen als je op de zwarte lijst staat: zo pak je dat aan!

Ene lening krijgen als je op de zwarte lijst staat: zo pak je dat aan!

Een lening aangaan als je op de zwarte lijst staat is een haast onbegonnen opdracht. Of dat zou je toch denken, want er zijn heus wel manieren om dit tot een goed einde te brengen. Dewelke dat zijn ontdek je in dit artikel. Het is ten eerste belangrijk om te weten hoe je op de zwarte lijst van de nationale bank terecht kan komen. Dat is omdat je een lening in het verleden niet meer kon afbetalen en daardoor de bank de beslissing nam om je op die lijst te laten plaatsen. Dat doen ze niet zomaar, je krijgt eerst nog waarschuwingen. Maar het kan al gebeuren vanaf de derde maand achterstal. Ook al lijkt dat vrij snel, voor een bank is het menens. En soms kan het al voor een klein bedrag va 25 euro. Het hoeft dus niet over mega bedragen te gaan.

Vergelijk hier alle kredieten!

De nationale bank van België heeft de zwarte lijst opgericht om een databank te hebben van mensen die leningen niet meer konden terugbetalen. Dit is voor banken een handige lijst, want zo weten ze direct wie wel en wie niet op die lijst staat. Iedereen die een lening aanvraagt zal nagekeken worden of zijn naam op de lijst voorkomt. Sta je er niet op dan valt dat al weg voor de bank. Heb je wel een vermelding, dan ben je zeer gelimiteerd om nog nieuwe leningen aan te vragen. Voor een bank ben je dan een groot risico en zoals je weet is dat voor een bank een groot probleem. Zij willen namelijk dat een afbetaling van een lening vlot loopt en ze steeds aan hun geld komen. Jij kan het dan wel financieel moeilijk hebben, maar je hebt wel een oplossing nodig als je eens een financiële tegenslag hebt.

Wat je dan kan doen is een mini lening aanvragen. Dit is voor een bedrag tot 1000 euro maximum. Voor sommigen een druppel op een hete plaat, voor anderen een wereld van verschil. Want hiermee kan je de komende tijd toch wat betaling opvangen. Al was het maar om boodschappen te doen. Dat neem ook een groot deel van het budget weg. En daar is het uiteindelijk om te doen, een goed evenwicht creëren in je budget. Niet teveel uitgeven als je nog leningen aan het afbetalen bent. Want als je op de zwarte lijst staat dan moet je de openstaande schuld verder afbetalen. Dat kan met behulp van schuldbemiddeling. Zij komen dan tussen en gaan met jou op zoek naar een oplossing om de afbetaling draaglijker te maken.

Vergelijk hier alle kredieten!

Geen fan van een bank? Dan kan je een onderhandse lening proberen. Dan leen je geld via een goede vriend of familielid. Je kan dit onderling afspreken of laten opmaken door een notaris. Op die manier is elke partij van bij de start op de hoogte van alle regelingen.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.