Geld lenen als je op de zwarte lijst staat, is dat wel een goed idee?

Geld lenen als je op de zwarte lijst staat, is dat wel een goed idee?

Op de zwarte lijst staan brengt enkele gevolgen met zich mee. Namelijk dat je voor banken een te groot risico bent om nog een lening aan te gaan. Je komt alleen maar op de zwarte lijst als je een achterstal hebt aan betalingen voor een lening of een krediet. Dat wil de bank natuurlijk niet. Ze geven je eerste enkele waarschuwingen maar als je ook daar geen reactie op geeft dan ga je onherroepelijk op de zwarte lijst. Dat kan al vanaf een achterstal van drie maanden. En eens je op de lijst staat kan het tot 10 jaar lang duren vooraleer de vermelding geschrapt kan worden. Ook al ben je schuldenvrij. Een lange periode dus om op die lijst te staan. Maar je wil toch geld lenen? Dat kan.

Vergelijk hier alle kredieten!

Het kan iedereen gebeuren dat je op de zwarte lijst komt. Bij de ene is de oorzaak dat je niet goed met geld om kan gaan, steeds te dure spullen koopt en te veel geld uitgeeft per maand. Een andere oorzaak kan zijn dat het gewoon pech is. Bijvoorbeeld net een nieuwe autolening aangegaan en door het verlies van een job de lening niet meer kunnen betalen. Dan sta je snel in het rood en moet je naar oplossingen zoeken. Als die niet komen dan kan je op de zwarte lijst terechtkomen. En ook dan moet je verder op je inkomsten en uitgaven letten, want de lening moet je natuurlijk blijven afbetalen. Het kan zijn dat je met behulp van schuldbemiddeling een lager bedrag moet afbetalen, maar je moet wel je resterende schulden afbetalen. De bank wil steeds zijn geld volledig terug, kost wat kost. Als dat toch niet lukt en je hebt eigendom of een inboedel, dan kunnen die verkocht worden zodat de bank een deel van zijn geld terug kan recupereren.

Het hoeft natuurlijk allemaal zo ver niet te komen als je je budget wat op orde kan houden. Door goed te kijken wat je vaste uitgaven zijn per maand en hoeveel er binnenkomt kan je op dat budget leven. Steeds zien dat je geen overbodige zaken koopt en leeft naar de mogelijkheden. Een bank zal je dan een lening kunnen geven. Vaak onder de vorm van een mini lening. Dit is met een maximum van 1000 euro. Toch voldoende om enkele belangrijke kosten te betalen en eventueel ook boodschappen en dergelijke te bekostigen. Want je vaste kosten om te leven, naast de afbetaling van een lening, mag je ook niet vergeten. Het verbruik van water, aardgas, elektriciteit, internet en tv-abonnement. Het zijn allemaal zaken die er nog bijkomen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Of het een goed idee is, dat moet je zelf uitmaken. Maar als je het doet dan moet je een berekening maken van wat je mogelijkheden zijn. Inkomsten en uitgaven naast mekaar leggen en berekenen wat je nog wil uitgeven aan een lening. Bij een dringende factuur of herstelling die je moet laten uitvoeren kan je haast niet anders dan snel over geld te beschikken, dat kan met een minilening.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.