Geld lenen ondanks vermelding op de zwarte lijst? Dat kan!

Geld lenen ondanks vermelding op de zwarte lijst? Dat kan!

Ben je terecht gekomen op de zwarte lijst? Dan ga je vaak bange tijden tegemoet. Financieel sta je er dan niet te best voor. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Je hebt waarschijnlijk een afbetalingsplan gekregen om je schulden af te betalen. Op die manier kan je de kosten toch nog wat spreiden. En heb je toch opnieuw geld nodig door middel van een lening dan zijn er wel banken die je dit willen geven. Hoe je die kan vinden, en wat je moet doen om de lening rond te krijgen ontdek je in dit artikel.

Vergelijk hier alle kredieten!

Banken houden er in principe niet van als ze een klant met hoog risico een dienst moeten verlenen. Want dat wil zeggen dat de kans dan klein is dat ze iets van het geld gaan terugzien. Zeker bij een lening waar het over een groot bedrag gaat, zoals bijvoorbeeld een auto. Dan wil de bank niet meemaken dat je na enkele maanden de lening niet meer kan betalen. Maar er zijn wel andere banken die je dan nog een lening willen geven, ook al sta je op die zwarte lijst. De lijst kan geraadpleegd worden door alle banken in ons land. Daar staan alle mensen op die financiële problemen hebben en een lening niet konden terugbetalen. Als jij op die lijst staat dan zal je bij de banken een ‘nee’ horen als je een nieuwe aanvraag wil indienen.

Laat je dus niet doen als je op die zwarte lijst staat en toch geld nodig hebt. Zoek de banken op die je toch geld willen lenen. Je kan ze via het internet opzoeken en via hun website een dienst als een lening aanvragen. Bereken eerst hoeveel kosten je zal moeten betalen. Hou er rekening mee dat je meer kosten zal moeten betalen dan bij een andere bank. Als je niet op de zwarte lijst staat heb je een kleiner risico voor de bank en dat zie je aan het kostenpercentage. Het JKP staat trouwens steeds vermeld op de simulatie pagina van de website van de bank. Dit is een verplicht onderdeel. Heb je toch liever de laagste kosten op dat moment, dan kan je ook andere banken bekijken en vergelijken. Tot je de beste voorwaarden hebt gevonden en op die manier kan lenen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Bekijk natuurlijk steeds of je de afbetaling wel aankan. Als je op de zwarte lijst staat dan heb je mogelijk nog andere leningen af te betalen die door schuldbemiddeling geregeld zijn. Zorg dat je budget op het einde van de maand in orde blijft zodat je alle kosten en uitgaven kan blijven betalen. Dat is een belangrijk onderdeel, zodat je niet in nog meer problemen komt. Een goed financieel beheer is in elk gezin belangrijk, dus hou daar altijd een oogje in het zeil.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.