Geld nodig als je op de zwarte lijst staat: alles wat je moet weten!

Geld nodig als je op de zwarte lijst staat: alles wat je moet weten!

Sinds enige tijd sta je nu op die zwarte lijst? Het is alsof iemand een stempel op je geplaatst heeft waar je in lange tijd niet meer vanaf zal geraken. Zo voelt het ook, je hebt een kenmerk gekregen waardoor banken weten dat ze jou geen lening niet meer moeten geven. En dat is lastig want het kan gewoon gebeuren dat je toch nog wat geld kan gebruiken. Al was het maar om boodschappen te doen of een dringende factuur te betalen. Hoe je dat moet oplossen, dat kom je in dit artikel te weten.

Vergelijk hier alle kredieten!

Een van de oplossingen is een mini lening. Dat is een lening voor een bedrag van maximum 1000 euro. Het lijkt niet veel maar voor sommige mensen is dit toch een wereld van verschil. Je kan er de eerste kosten mee betalen, boodschappen doen, laattijdige facturen mee betalen en dergelijke meer. Het handige van een minilening is dat je het snel kan afhandelen en dus snel over het geld kan beschikken. Dat is dus makkelijk voor jou als klant. Dus ook al sta je op de zwarte lijst van de nationale bank. Als je een aanvraag indient bij een bank maak je kans om deze lening te krijgen. De bank zal eerst navraag doen naar de toestand van je schulden. Sta je torenhoog in het rood, dan kan je toch een weigering krijgen. Maar als het hiermee niet lukt, dan kan het met geen enkele andere soort lening.

Wat je wel nog kan doen, maar dat is buiten de bank, is een onderhandse lening aangaan. Op deze manier leen je geld van een familielid of een vriend zonder tussenkomst van een bank. Het is dan wel aan te raden om alle gegevens goed te laten optekenen door een notaris. Hij kan dan een document opstellen zodat beide partijen goed weten wat de afspraken zijn. Je moet in dat document vermelden hoeveel de lening is, hoelang de duurtijd van de afbetaling is en wat de eventuele kosten zijn.

Vergelijk hier alle kredieten!

Toch niet zo een fan om bij een goede vriend te lenen? Er kunnen al vlug discussies ontstaan uiteraard. Dan kan je nog steeds voor de minilening gaan bij een bank. Er zijn heel wat banken waar je uit kan kiezen en dus kan je er ook de bank uitnemen die de minste kosten aanrekent. Op die manier betaal je minder af en dat is weer goed voor je maandelijks budget natuurlijk. Vergelijk zoveel mogelijk banken, want dat is de sleutel om een lening vast te leggen aan de beste voorwaarden. Dankzij het internet kan je dat allemaal vanuit je eigen woning doen en hoef je hiervoor niet naar een bankkantoor. Ook daar bespaar je heel wat tijd mee. Zelfs voor vragen kan je via e-mail of sociale media met een bank in contact komen.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.