Het geheim om geld te lenen wanneer je op de zwarte lijst staat!

Het geheim om geld te lenen wanneer je op de zwarte lijst staat!

Op de zwarte lijst staan is niet zo prettig, het komt er dan op neer dat je geen geld kan lenen bij een bank. Door eerdere financiële problemen heeft de bank besloten je op die lijst te plaatsen. Alle banken kunnen bij een lening aanvraag de zwarte lijst raadplegen. Als ze jouw naam dan zien verschijnen krijg je een negatief antwoord. Maar er is toch een manier om geld te lenen als je op de zwarte lijst staat. Ook zonder eigendom is dat mogelijk. Hoe dat allemaal in mekaar zit, ontdek je in volgend artikel.

Vergelijk hier alle kredieten!

Banken zijn voorzichtig als ze een nieuwe klant hebben die een lening wil. Iedereen die een lening aanvraagt moet de nodige zekerheden kunnen bieden. En dat is ten eerste dat je een vast inkomen moet kunnen voorleggen. Met een vaste job en inkomsten kan je een lening terugbetalen. Een interim of tijdelijke job is vaak niet voldoende. Ook mogen de uitgaven niet te zwaar doorwegen. Banken laten toe dat klanten 1/3e van hun inkomsten uitgeven aan leningen. Dat is erom voor te zorgen dat je niet in de problemen komt, financieel dan. Met de rest van het geld moet het mogelijk zijn om van te kunnen leven. Je moet immers nog tal van facturen betalen maandelijks, boodschappen doen, hobby’s, sociaal leven en ga zo maar door. Er ligt elke maand dus de nodige financiële druk. Er zijn helaas dan ook mensen die het geld niet zo goed kunnen beheren en in de problemen komen. Door te veel ineens uit te geven aan zaken die ze niet nodig hebben.

En daar gaat het dan ook verkeerd voor die mensen. Als er leningen lopen, dan kunnen die niet meer terugbetaald worden en zo kom je op de zwarte lijst terecht. En eens je naam daar op staat geraak je er helaas niet zo makkelijk vanaf. Het kan duren totdat alle schulden zijn afbetaald en dat hangt natuurlijk af van het bedrag dat je geleend hebt. Ook van de mogelijkheden die je zelf nog hebt. Hoeveel marge heb je nog op je budget om de terugbetaling te doen. De schuldeisers verwachten dus dat je de lening blijft afbetalen, met een kleiner bedrag, maar de duurtijd maakt zoveel niet uit voor de bank.

Vergelijk hier alle kredieten!

Gelukkig zijn er wel nog manieren om een lening aan te gaan, ook al sta je op de zwarte lijst. Er bestaan banken die leningen geven aan mensen die op deze lijst staan. Uiteraard, voor wat hoort wat, dus je zal hogere kosten moeten betalen voor dit soort leningen. Het risico is voor de banken groter en dat willen ze compenseren door meer winsten te halen. Dus uit jouw benarde situatie zien zij een kans om nog meer te verdienen. Het is jammer natuurlijk, maar zo werkt het nu eenmaal. Hoe harder je een bank nodig hebt hoe meer je moet betalen voor hun diensten.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.