Hoe kan je lenen als op de zwarte lijst van de nationale bank staat?

Hoe kan je lenen als op de zwarte lijst van de nationale bank staat?

Geld lenen is steeds een verantwoordelijkheid. Je gaat een overeenkomst aan om een som geld te gebruiken en je moet dat zien terug te betalen binnen een bepaalde periode aan een bank. Er zijn helaas heel wat gevallen waar dit niet zo vlot gaat en er uiteindelijk financiële problemen ontstaan. Met als gevolg dat de lening niet meer afbetaald kan worden en je op de zwarte lijst van de nationale bank terecht komt. Leuk is anders, zeker als je nadien geld nodig hebt dan zit je met nog grotere problemen. Gelukkig zijn er wel manieren om toch een lening te verkrijgen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Op de zwarte lijst terechtkomen wil zeggen dat je niet meer kan lenen bij banken. Net omdat je in het verleden terugbetalingen niet meer kon uitvoeren heeft de bank toen aangegeven aan de nationale bank dat je op de zwarte lijst moet terecht komen. Deze lijst is te raadplegen door alle banken in het land en dus als je een nieuwe lening zou aanvragen dan bekijken ze of je op de lijst staat. Als dat zo is dan krijg je een negatief antwoord. Zelfs al sta je op die lijst dan kan het nog gebeuren dat je in een situatie komt waar je geld nodig hebt.

Maar er zijn wel nog banken die je een lening willen geven, ook al sta je op de zwarte lijst van de nationale bank. Er zijn banken hierin gespecialiseerd, echter hangt er wel een kostprijs aan vast. En dat is dat je hogere kosten moet betalen op die leningen. Je kan dan over het geld beschikken, maar de kosten zijn hoger en dat moet je dus goed in gedachten houden. Op die manier betaal je meer af per maand en is het totaal terug te betalen bedrag ook een pak hoger.

Hoe kan je dit nu allemaal snel berekenen? Zoek enkele banken uit die je een lening willen geven, ook als je op de zwarte lijst staat. Op de website van die banken heb je vaak een lening simulatie tool waarmee je alles kan berekenen. Vul daar in hoeveel je wenst te lenen en op welke termijn je wil terugbetalen. Je krijgt dan een resultaat te zien. Dat bedrag moet je maandelijks terugbetalen aan de bank. Je krijgt zelfs een verdeling tussen kapitaal en kosten te zien. Het JKP of jaarlijks kosten percentage is ook vermeld, dat percentage geeft weer hoeveel je zal moeten betalen aan kosten.

Vergelijk hier alle kredieten!

Als je een bank hebt gevonden met een voorstel om jou geld te lenen dan kan je de lening aanvragen via de website van de bank. Je krijgt dan bevestiging en van zodra alles in orde is kan je over het geld beschikken. De term geld lenen kost ook geld is niet zomaar in het leven geroepen. Veel mensen lenen tot het maximum en dan ontstaan er problemen. Kan je niet anders dan er nog een lening bij te nemen dan kan je dus opteren voor deze manier van werken. Zo kan je toch een financieel moeilijke periode overbruggen.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.