Hoe kan je vermijden dat je op de zwarte lijst van leningen komt?

Hoe kan je vermijden dat je op de zwarte lijst van leningen komt?

Op de zwarte lijst van de Nationale bank terecht komen is geen pretje. Helaas overkomt het veel mensen en die kunnen er enkel maar negatief over zijn. Het vermijden is dus de boodschap, maar hoe doe je dat? In de meeste gevallen sta je op die lijst omdat je financiële problemen had of hebt. Je kon een lening niet meer terugbetalen en een bank kan je al op de lijst laten zetten na drie maanden achterstal. Dat lijkt niet veel maar toch krijg je dan enkele waarschuwing vooraleer het zover is. Doe je niets met die waarschuwingen dan zal de bank verder gaan en je effectief op de zwarte lijst laten plaatsen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Het kan zelfs al gebeuren dat je een klein bedrag als achterstal hebt, maar zelfs dan zal de bank ingrijpen. Zorg dus dat je steeds voldoende centen hebt om je leningen te betalen. Dat is de eerste stap om te vermijden dat je op de lijst terecht komt. Ook een goede tip is om niet te veel leningen in een keer af te nemen. Ook al zal de bank je het wel toestaan, als je tot aan je limiet leent heb je ineens veel minder marge om nog andere zaken te kopen. Want je hebt nog heel wat kosten naast je leningen uiteraard. Boodschappen doen neemt veel weg uit je maandelijks budget en daar staan mensen niet bij stil. Ook de andere uitgaven zoals elektriciteit betalen, aardgas, verwarming, waterverbruik en dergelijke meer kosten heel veel op een jaar tijd. Neem daarbij nog een gsm-abonnement, internet en tv en je hebt er je maandelijks inkomen al bijna door. Je snapt dus wel dat je dit allemaal goed moet bijhouden en ervoor zorgen dat het betaalbaar blijft.

Pech kan niemand voorspellen en bij iedereen voorkomen. Het kan gebeuren dat je langdurig ziek bent of je job verliest. En in het gezin moet je dan voort met één inkomen. Dat is vaak niet voldoende om de financiële lasten te dragen. Dan komen de problemen pas. Je kan dit niet lang trekken om dezelfde levensstijl aan te houden en voor je het weet sta je in het rood. Je moet al eens een betaling overslaan en een factuur laten liggen. De leningen blijven ook lopen en de bank tikt je al snel op de vingers als je de afbetaling niet uitvoert.

Vergelijk hier alle kredieten!

Om toch nog even het hoofd boven water te houden kan je een minilening aanvragen. Dit is voor een bedrag van 1000 euro en dat geeft je toch alweer wat ademruimte. Ook al sta je op de zwarte lijst, dit is zowat de enige lening die je wel nog kan krijgen. Informeer bij de bank naar de voorwaarden en kosten ervan. Je kan deze ook via het internet aanvragen.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.