Hoe lenen op de zwarte lijst als je geen eigendom hebt? De oplossing!

Hoe lenen op de zwarte lijst als je geen eigendom hebt? De oplossing!

Geen eigendom hebben is voor banken al minder interessant als je voor een lening komt vragen. Want het wil zeggen dat je niets in onderpand kan geven mocht er iets verkeerd gaan. En daarmee bedoelen we dat je de lening niet kan terugbetalen. Mocht dat zo zijn en je hebt wel een woning, dan kan de bank die gebruiken om toch een deel van het geld terug te zien. Maar ook zonder eigendom zijn er dus mogelijkheden om een lening aan te gaan. Zelfs al sta je op die zwarte lijst.

Vergelijk hier alle kredieten!

Wat is die lijst nu precies? Hier staan alle mensen op die in het verleden problemen hebben gehad met een lening terug te betalen aan een bank. Je kan er al op terechtkomen vanaf de derde maand achterstal en zelfs voor een bedrag vanaf 25 euro. Laat het dus zo ver niet komen en zorg dat je steeds tijdig je leningen kan betalen. Het kan ook tot 10 jaar duren vooraleer je van de lijst gehaald kan worden. Een lange periode om op de zwarte lijst te staan en in principe geen nieuwe leningen meer te kunnen krijgen.

Met vermelding op de zwarte lijst laten banken je wel nog toe om een minilening aan te vragen. Dat gaat over bedragen niet hoger dan 1000 euro. Dat moet wel nog mogelijk zijn om af te betalen, zo denken banken dan toch. De kosten die erbovenop komen kan je laten berekenen op de website van de bank. Op die manier weet je precies wat de afbetaling is en het JKP of jaarlijks kosten percentage. Je bent vrij om bij eender welke bank dit af te nemen. Op deze manier heb je toch nog wat vrijheid en kan je de bank kiezen die de laagste kosten aanrekent. Het opzoeken en afsluiten van de lening kan trouwens allemaal via het internet gebeuren. Al kan je nog steeds in een bankkantoor ook terecht.

Toch liever geen bank? Dan kan je met een onderhandse lening proberen bij iemand van je familie of vrienden. Veel mensen zullen dit echter weigeren omdat ze geen problemen in de toekomst willen. Er ontstaan vaak discussies als de afbetaling niet vlot loopt en de ontlener ziet zijn geld niet terug. Ook al staat dan alles op een contract, dan nog kan de vriendschapsband of familieband voor de rest van het leven verbroken zijn. Laat dat zover niet komen en zorg dus dat dit de allerlaatste optie is die je gaat proberen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Heb je meer informatie nodig om te lenen zonder eigendom en toch op de zwarte lijst staan? Dan kan je altijd in een bankkantoor in je buurt terecht. Ook via het internet zal je heel wat informatie vinden, maar zorg dat de informatie juist en correct is.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.