Krediet verkrijgen vanop de zwarte lijst: alles wat je moet weten!

Krediet verkrijgen vanop de zwarte lijst: alles wat je moet weten!

De zwarte lijst van de Nationale bank is een lijst met mensen die financiële problemen hebben. Als je er op staat, dan wil dat zeggen dat je waarschijnlijk een lening niet meer kon terugbetalen. Een lastige situatie natuurlijk voor jou, maar de bank maakt het je dan nog lastiger. Na drie maanden achterstal laten ze je op die lijst plaatsen en kan je in principe geen lening meer krijgen. Vaak komt er schuldbemiddeling bij kijken en moet je de lening verder afbetalen aan een lager maandbedrag. Maar dat wil zeggen dat het ook voor een langere duurtijd is. Dus je zit nog langer vast aan die lening en je staat op de zwarte lijst. Je zou voor minder de toekomst somber zien. Gelukkig zijn er wel manieren om toch nog een lening of een krediet te krijgen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Je moet natuurlijk niet hopen op een nieuwe autolening of een persoonlijke lening. De bedragen zijn te hoog en geen enkele bank zal je die willen geven als je op de zwarte lijst staat. Wat wel kan is een mini krediet. Dit gaat over een maximumbedrag van 1000 euro. En hiermee kan je toch al wat uitgaven doen. Zoals een dringende herstelling betalen, boodschappen doen en andere kosten die niet kunnen wachten. De aanvraag en verwerking gaat vrij snel dus je kan ook snel over het geld beschikken. De bank stort het geld op je rekening en jij kan ermee doen wat je wil. Maar je moet het natuurlijk zo goed mogelijk besteden, want het is opnieuw een lening die je moet terugbetalen. Dus er komen ook weer kosten bij kijken en die moet je zien te kunnen betalen.

Heb je liever geen bank meer om geld van te lenen, dan kan je ook bij een goede vriend of familielid gaan. Het is niet altijd de beste oplossing, maar als je niet anders kan of wil. Zorg wel dat alles goed op papier staat en laat dat eventueel opstellen door een notaris. Dan hebben we het over een onderhandse lening. Dan spreek je onderling een bedrag af en hoeveel je zal afbetalen per maand. Ook een kostenpercentage en gevolgen mocht je niet meer kunnen afbetalen. Als je liever goed bevriend blijft met die persoon dan kies je best niet voor deze optie.

Vergelijk hier alle kredieten!

Op de zwarte lijst staan kan je voor lang achtervolgen. In sommige gevallen sta je 10 jaar op die lijst, ook al heb je geen schulden meer. Zorg dus dat je goed omgaat met je geld en dat je bij leningen goed kijkt hoeveel je moet afbetalen en hoeveel kosten er bovenop komen. Het JKP of jaarlijks kosten percentage is hier belangrijk. Je kan alles op voorhand berekenen met lening simulaties op de site van elke bank.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.