Lenen als je op de zwarte lijst staat, is dat wel een goed idee?

Lenen als je op de zwarte lijst staat, is dat wel een goed idee?

Het is infeite nooit een goed idee om te lenen als je op de zwarte lijst staat. Maar soms kan je niet anders en moet je toch voor een oplossing zoeken. Dan zijn de banken er ook om je te helpen, zij het dat je dan een beperkt bedrag kan lenen. Zoals met een minilening dus, en dat is voor een maximum aan 1000 euro. Voldoende om toch wat geld op zak te hebben en enkele dringende betalingen te doen. Maar let goed op de kosten die erbovenop komen, want zoals je weet: geld lenen kost ook geld.

Vergelijk hier alle kredieten!

Die slogan is net in het leven geroepen om mensen er doen op te wijzen dat je dus kosten bovenop een lening moet betalen. Als de afbetaling loopt dan heb je één bedrag, maar dat bedrag is een som van kapitaal en kosten. Zo haalt de bank dus zijn inkomsten. Veel mensen denken dat het gratis is en dat er geen gevolgen zijn als je een lening niet kan terugbetalen. Maar die gevolgen kunnen er sneller zijn dan je denk. De bank zet je zonder pardon al na drie maanden op de zwarte lijst. Waardoor je dus in principe niet meer kan lenen. Via schuldbemiddeling wordt er dan gekeken hoe je het resterende bedrag kan afbetalen. Dat kan met een lager maandbedrag zijn maar voor een langere duurtijd. Je komt er dus niet zomaar vanaf.

Een minilening is dus wel een oplossing als je het financieel even moeilijk hebt. Ook tijdens je aanwezigheid op de zwarte lijst kan je deze dus aanvragen. Informeer steeds eens bij de bank naar de mogelijkheden, het kan nog steeds gebeuren dat ze je een nee als antwoord geven. Heb je wel een bank gevonden die je de minilening wil geven, bekijk dan eens wat de kosten precies zijn. Ook bij een minilening heb je kosten die je moet betalen. Past dat nog in je budget, ga je alles kunnen blijven afbetalen?

Krijg je toch steeds te horen dat geen enkele bank je nog wil geld lenen, dan kan je altijd een onderhandse lening proberen. Dat is geld lenen bij iemand die je kent, familie of vriend. Een particulier dus. Maar ook hier moet je documenten opstellen zodat alles goed op papier staat. Het bedrag dat je nodig hebt, op welke termijn je zal afbetalen, het kostenpercentage en dergelijke meer. Het is belangrijk dat dit door beide partijen akkoord is en laat het eventueel opstellen door een notaris. Op die manier ontstaan er geen discussies mocht je de lening niet meer afbetalen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Er zijn dus nog opties als je op de zwarte lijst staat. Het hangt er wat van af welke schulden je nog hebt open staan. Maar er zullen wel banken zijn die je verder helpen met een minilening. Je kan de zoektocht beginnen via het internet, alle informatie lezen en eventueel berekenen wat de kosten zullen zijn.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.