Lenen met zwarte lijst: lees dit voor je eraan begint!

Lenen met zwarte lijst: lees dit voor je eraan begint!

Het lijkt zo een negatief woord: de zwarte lijst. Het woord op zich valt wel mee, het is pas als je ook op die lijst vermeld staat dat het niet leuk aanvoelt. Het komt erop neer dat je niet goed om kan gaan met geld en dus in de financiële problemen bent gekomen. Je moet een lening nog terugbetalen, mogelijk dat een deel van je huidig loon moet worden afgehouden. Dat doen banken nu eenmaal als je een lening niet kan betalen. Dan zoeken ze een andere manier om aan hun geld te komen. Schuldbemiddeling kan dan voor je intreden om het bedrag per maand te bepalen, zodat je toch nog wat beweging ruimte hebt. Heb je toch nog meer geld nodig en wil je opnieuw lenen? Dan zijn er uiteraard banken die je hierin willen helpen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Geld lenen kost geld, die slogan moet je steeds onthouden als je met een bank in contact komt. Bij een lening brengen zij kosten in rekening, die jij uiteraard moet betalen. Hoeveel die kosten zijn hangt af van de aard van de lening, het bedrag en de duurtijd van de lening. Als je op de zwarte lijst staat dan wil dat zeggen dat je een groter risico bent voor de bank. Aangezien je al financiële problemen hebt wil de bank zekerheid dat je deze lening wel kan betalen. Daarom brengen ze nog hogere kosten in rekening. Dus het kost je nog meer om een lening af te sluiten als je op de zwarte lijst staat.

En toch is dit voor veel mensen de enige manier om nog een lening vast te krijgen en toch nog iets te kunnen doen. Een kleine herstelling aan een woning of een ander project dat je wil financieren kan dus zo. Een mogelijke vereiste is wel dat je een vaste job hebt op het moment dat je de lening aanvraagt. Op die manier is de bank toch wat zeker dat je de lening kan afbetalen. Er is namelijk een algemene regel bij banken dat je 1/3e van je inkomsten kan uitgeven aan leningen. Als je al op de zwarte lijst staat gaat de bank die je wil helpen hier wat milder mee om. Maar het wil nog steeds niet zeggen dat je het risico zo klein mogelijk moet houden. Heb je geen vaste job, dan zal de bank de aanvraag waarschijnlijk weigeren.

Vergelijk hier alle kredieten!

Om te weten hoeveel zo een lening je kost kan je via de website van de bank een simulatie uitvoeren. Dat kost niets en kan je vanuit je eigen huis doen. Op die manier zie je direct hoeveel je maandelijks zal moeten afbetalen en hoeveel de kosten zijn die erbovenop komen. Vergelijk zoveel mogelijk aanbieders, om toch de laagste kosten vast te krijgen, op die manier betaal je minder af.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.