Lenen op de zwarte lijst? Dat kan, met een eigendom!

Lenen op de zwarte lijst? Dat kan, met een eigendom!

Een eigendom hebben zoals een huis of een appartement is heel wat tegenwoordig. De investering die je ervoor moet maken is niet min. De aankoop kan je financieren met een lening, de kosten zoals de notaris en het voorschot moet je zelf zien te bekostigen. Er komen dan nog kosten bij als je de woning wil renoveren. Maar hoe gaat het in zijn werk als je een eigendom hebt, op de zwarte lijst staat en opnieuw een lening wil. Zal de bank dan snel toehappen om je vooruit te helpen of eerder de deur dicht gooien?

Vergelijk hier alle kredieten!

Het klopt dat banken niet zo happig zijn om mensen te helpen die op de zwarte lijst staan. Maar je kan wel een mini lening krijgen, ook met een eigendom. Voor de bank is het net wat interessanter als je als klant een eigendom kan voorleggen bij de aanvraag van een lening. Want die eigendom kunnen ze als onderpand gebruiken voor mocht er iets verkeerd gaan met de afbetaling. Je hoeft niet direct te vrezen dat ze je woning gaan verkopen als je de lening niet meer aankan, maar het kan wel zover komen, mocht je nog verdere financiële problemen krijgen. Daarom moet je je goed informeren als je een lening aangaat. Bekijk steeds goed wat de kosten zijn die je erbij moet betalen.

Het zijn de kosten die voor banken de inkomsten opleveren. Bij een lening simulatie zie je ook vaak het JKP of jaarlijks kosten percentage staan. Dat percentage geeft weer hoeveel kosten er bovenop zullen komen. Hoe lager de kosten zijn, hoe minder jij moet betalen natuurlijk. Ook voor een minilening die je kan krijgen als je op de zwarte lijst staat, zullen er kosten in rekening gebracht worden. Hoeveel dat precies is kan je op de website van de bank snel zien. Dan heb je meteen een idee hoeveel de lening je in totaal zal kosten.

Met een minilening kan je een maximum van 1000 euro lenen. Je moet dat bedrag volledig terugbetalen binnen een beperktere tijd in vergelijking met andere soorten leningen. Daarbovenop komen dan nog de kosten. Je moet dit goed inplannen in je budget zodat het mogelijk is om ook deze lening af te betalen. Op die manier blijf je boven water als het op geld aankomt. Veel mensen hebben geen vat op hun budget en kopen steeds teveel. Ook spullen die ze niet nodig hebben. Op die manier creëer je een onevenwicht en gaat er snel meer geld uit dan dat er binnenkomt.

Vergelijk hier alle kredieten!

Die cirkel moet je doorbreken en eens voor jezelf een lijst maken van je inkomsten en je maandelijkse uitgaven. Op die manier zie je snel wat er tekort is en of je eventueel iets kan sparen.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.