Op de zwarte lijst en toch lenen? Zo pak je dat aan!

Op de zwarte lijst en toch lenen? Zo pak je dat aan!

Een lening vastleggen bij een bank is tegenwoordig snel achter de rug. Je kan zelfs via het internet op zoek gaan, leningen simuleren en de aanvraag doorsturen. Maar hoe zit dat als je op de zwarte lijst staat. Kan je dan wel nog lenen of niet? Het kan, maar niet meer voor de grote bedragen. Voor een bank ben je dan een groot risico en dat zien ze liever niet. Maar je kan wel nog een minilening krijgen. Dat gaat over een kleiner bedrag, maar vaak nog voldoende om de dringende kosten mee te betalen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Een minilening gaat over een bedrag van maximum 1000 euro. In de meeste gevallen is dat wel genoeg om dringende facturen te betalen. Ook als het niet dringend is kan je gewoon over het geld beschikken. Bij veel gezinnen is het einde van maand ook een lastige periode. Je moet je loon nog krijgen, er wachten alweer nieuwe factuur en je moet het geld maar zien te hebben. Dat kan natuurlijk voor nogal wat stress zorgen en dat kan je maar beter vermijden. Het feit dat je op die zwarte lijst staat zorgt ook al voor voldoende stress in een gezin. Dit kwam waarschijnlijk door een lening die je niet meer kon afbetalen. Al na drie maanden achterstal kan een bank je op de zwarte lijst laten plaatsen. Ook al heb je niet veel schulden, als de bank merkt dat je de afbetaling moet staken dan kunnen ze die beslissing nemen. Je krijgt nog een waarschuwing vooraleer het echt zover is. Eens je erop staat kan het ook lang duren voor je er terug af geraakt. Soms tot 10 jaar, ook al is de lening al afbetaald. Dus voor die periode kan je dan ook geen andere lening, behalve een minilening, verkrijgen. Ook niet voor een auto, een woning of een persoonlijke lening. En dat is toch een streep door de rekening dan.

Wat je wel nog kan doen is een onderhandse lening aangaan. Dat is geld lenen bij iemand die je goed kent, een vriend of familielid. Hier komt geen bank bij te pas, maar je laat het best wel opstellen door een notaris. Zo is elke partij goed op de hoogte van wat er moet gebeuren. Het bedrag, afbetalingstermijn en kosten moeten dan allemaal besproken worden. Het is vaak wel lastig om geld te lenen van iemand die je goed kent, zeker als er problemen ontstaan bij de terugbetaling. Dus denk hier goed over na als je via deze weg geld wil lenen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Heb je nood aan een snelle en veilige oplossing, dan kan je een bank zoeken en daar een minilening aanvragen. Informeer je goed door alle info goed te lezen en de kostenpercentages te vergelijken bij meerdere banken. Heb je een goed aanbod gezien, dan kan je de lening aanvragen via de site van de bank. Als je een goedkeuring krijgt, dan staat het geld ook snel op je rekening.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.