Op de zwarte lijst, maar toch een lening aanvragen? Dat kan!

Op de zwarte lijst, maar toch een lening aanvragen? Dat kan!

Blijf niet te lang bij de pakken zitten als je op de zwarte lijst terechtgekomen bent. Het is natuurlijk niet leuk om mee te maken, maar er zijn wel oplossingen voor handen. Er bestaan voldoende banken die je toch een lening willen geven. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan vast: hogere kosten. Maar er is een manier om toch de laagste kosten vast te krijgen. Zorg ervoor dat je maandelijks budget op orde blijft zodat je niet in verdere financiële problemen komt. En als je voor een lening gaat, hou de slogan ‘geld lenen kost ook geld’ steeds in je achterhoofd.

Vergelijk hier alle kredieten!

De banken waar je bij kan lenen kan je gewoon via het internet vinden. Je hoeft dus niet ver te zoeken of via via te werken. Je kan dan via hun website de nodige informatie vinden en eventueel een simulatie uitvoeren. Op die manier zie je direct hoeveel je maandelijks moet betalen en hoeveel de kosten zijn. Let goed op het JKP of jaarlijks kosten percentage. Hiermee weet je precies hoeveel kosten erbij komen. Je krijgt een volledige berekening te zien met een verdeling van kapitaal en kosten die je moet terugbetalen. Heb je het gevoel dat het nog beter kan, dan moet je andere banken zoeken en daar ook een simulatie uitvoeren.

Een gewone bank is hier uitgesloten, want zij lenen geen geld aan mensen die op de zwarte lijst staan. Het risico voor een bank in een klant moet steeds zo laag mogelijk blijven. Lukt dat niet, dan krijg je vaak een negatief antwoord. Dat is maar normaal want de bank wil zekerheid dat je een dienst zoals een lening volledig kan afbetalen. Als dat niet lukt dan komt er schuldbemiddeling en kan je de lening op jouw tempo verder afbetalen maar je naam verschijnt wel op die zwarte lijst. Je moet er mee leven en ervoor zorgen dat je je maandelijks budget goed kan blijven beheren.

Door een bank te zoeken die je toch een lening kan geven heb je weer wat ademruimte. Maar weet wel dat je die lening ook moet terugbetalen natuurlijk, dus dat neemt ook weer een hap uit je budget. Neem als je inkomsten samen en trek daar je uitgaven vanaf. Zorg dat je nog voldoende geld over hebt om andere uitgaven te betalen. Er gaat namelijk veel geld naar verwarming, elektriciteit, boodschappen en dergelijke meer. Een bank zal je wel helpen met de lening, maar jij moet voor voldoende inkomsten zorgen zodat je alles kan blijven afbetalen. Het kan een lastige klus worden als je steeds maar geld nodig hebt voor alles. Maar dan moet je knopen doorhakken en beslissingen nemen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Ook als je dus op de zwarte lijst staat kan je nog lenen. Het is aan andere voorwaarden en de kosten zullen een pak hoger liggen. Maar het is een oplossing en daar kan je toch weer even mee verder.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.