Op de zwarte lijst staan en toch lenen: x handige tips!

Op de zwarte lijst staan en toch lenen: x handige tips!

De tijden zijn veranderd als het op leningen aankomt. Je kan wel makkelijk lenen, als je de bank kan bewijzen dat je de afbetaling vlot aankan. Goede verdieners met een hoog loon hebben minder nood aan een lening, maar zij hebben het makkelijkst om er eentje te krijgen. Verdien je het minimumloon en heb je geld nodig, dan moet je je beste papieren voorleggen. Een vaste job doet veel voor de bank, dat is al een goede start. Heb je een eigendom dan ga je opnieuw een bank vooruit. Maar als je moet zeggen dat je op de zwarte lijst staat, dan heb je mogelijk een probleem. Daar houden de banken liever hun handen vanaf. Want het risico stijgt dan aanzienlijk voor jou als klant. De bank is niet zeker meer dat je een nieuwe lening kan afbetalen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Gelukkig zijn er wel nog oplossingen. Want ook al sta je op die zwarte lijst, je hebt soms nog eens een injectie van geld nodig. Door kosten die blijven komen en het dagelijkse leven waar je ook al geld moet voor opzij houden is het er niet makkelijker op geworden. Met een goed beheer van je budget kan je al veel behalen, maar dan moet je er wel consequent mee bezig zijn. Goed noteren hoeveel je uitgeeft en precies weten hoeveel er binnenkomt, elke maand opnieuw. Alleen dan buig je die negatieve cirkel om en kan je er een positief verhaal van maken.

Een eerste oplossing is een minilening, een klein bedrag van 1000 euro dat je bij elke bank kan lenen. Je moet natuurlijk vermelden dat je op de zwarte lijst staat. Het kan nog gebeuren dat je een weigering krijgt van de bank. Maar je zal uiteindelijke wel eentje vinden die je de lening wil geven. Via de site van die bank kan je berekeningen doen om de kosten van de minilening te weten te komen. Voor zo een klein bedrag valt dat wel mee, maar het is beter om te weten op voorhand. Zo weet je opnieuw wat je moet betalen en op welke termijn dat is.

Een tweede oplossing is een onderhandse lening. Die kan je laten opstellen door een notaris. Hij is van alle informatie op de hoogte en kan dit waterdicht opstellen. Op die manier weet elke partij wat hem te doen staat, ook bij eventuele problemen. Stel dat je de lening niet meer kan afbetalen, dan zal je ook een kostenpercentage moeten betalen aan de persoon van wie je leent. Hier kunnen snel discussies door ontstaan, dus denk twee keer na voor je bij een goede vriend of familielid geld gaat lenen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Deze twee manieren zijn dus allebei goede opties om toch nog aan geld te geraken als je op de zwarte lijst staat. Het is wikken en wegen wat het beste voor je is en uiteindelijk moet je zelf de beslissing maken.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.