Snel geld nodig, maar sta je op de zwarte lijst? Zo pak je dat aan!

Snel geld nodig, maar sta je op de zwarte lijst? Zo pak je dat aan!

Sta je op de zwarte lijst sinds kort en je hebt snel geld nodig? Dan zou je denken dat dat helemaal niet gaat lukken. We hebben het tegendeel voor je klaar, want het kan wel. Ook al heb je nu een stempel als je op die lijst staat, want banken gaan je niet zo makkelijk meer een nieuwe lening geven. Toch zijn er nog oplossingen als je een kleiner bedrag nodig hebt, zoals een minilening. Dit gaat over een bedrag van maximum 1000 euro en dat kan je mogelijk wel nog krijgen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Je kan op de zwarte lijst terecht komen door financiële problemen. Bijvoorbeeld een lening die je niet kan terugbetalen en waar de bank actie voor onderneemt. Want voor een bank is het zeer duidelijk, elke lening moet tot de laatste cent terugbetaald worden. Lukt dat niet dan kan je zelfs bij een achterstal van 3 maanden en 25 euro op de zwarte lijst terecht komen. Die lijst kunnen alle banken raadplegen, dus als je dan opnieuw een aanvraag zou indienen dan krijg je overal een nee als antwoord. Maar omdat je opnieuw in een situatie kan komen waar je het geld dringend nodig hebt, kan je toch een minilening aanvragen. Een klein bedrag om een dringende betaling over te maken, wat boodschappen te doen of iets anders.

Banken zullen je geen grotere sommen geld meer toevertrouwen. Je hebt immers al bewezen dat je je budget niet goed op orde kan houden. Veel mensen lenen te veel en hebben in verhouding te lage inkomsten om alles te blijven afbetalen. Of je verliest je job na het aangaan van een lening. En dat met alle gevolgen van dien. Je kan het omkeren door nauwlettend met je centen om te gaan en elke euro in twee te bijten. Zo weet je precies wat je uitgeeft en weet je hoeveel er moet binnenkomen om alle kosten te dekken. Want naast leningen heb je nog tal van andere betalingen die je maandelijks moet doen. Vergis je dus niet door te denken dat het stopt bij de afbetaling van je leningen. Stel dat je op de zwarte lijst staat en toch een woning wil kopen. Dan moet je heel wat bewijzen voorleggen aan de bank dat het nu financieel er veel beter aan toegaat.

Vergelijk hier alle kredieten!

Een andere optie is om een onderhandse lening aan te gaan. Geld lenen bij een vriend of familielid. Dit zou de allerlaatste optie moeten zijn, want als het hier fout loopt dan kan er grote ruzie ontstaan. Er komen vaak problemen als er financieel een kink in de kabel ligt. Denk daarom twee keer na en richt je naar een bank als je geld nodig hebt. Nog beter zou zijn om zelf voor het geld te sparen, dan ben je van niemand afhankelijk, behalve van jezelf.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.