Waar kan ik een lening aangaan als ik op de zwarte lijst sta?

Waar kan ik een lening aangaan als ik op de zwarte lijst sta?

Een lening zoeken kan je via de websites van banken. Zij hebben alle informatie netjes op die sites gezet, die kan je lezen om van alles goed op de hoogte te zijn. Handig is ook dat je lening simulaties kan uitvoeren daar. Op enkele seconden klaar en je hebt direct resultaat. Maar je staat op de zwarte lijst? Dan kan je mogelijk geen nieuwe leningen meer aangaan. Toch niet als we het hebben over een autolening of een persoonlijke lening. Wat wel nog mogelijk is, is een mini lening. Hier leen je een klein bedrag dat je toch nog wat vooruit kan helpen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Want als je op de zwarte lijst staat dan heb je het vaak financieel moeilijk. De bank heeft je niet zomaar op de lijst laten plaatsen. Na drie maanden achterstal kan je op die lijst terecht komen, na enkele waarschuwingen van de bank. Mogelijk heb je nu via schuldbemiddeling een aangepaste afbetaling gekregen. Een lager bedrag die je elke maand moet betalen maar wel een langere duurtijd. Op die manier ben je nog langer bezig met afbetalen. Maar het is wel draaglijker. Als je schuldenvrij bent dan wil dat nog niet zeggen dat je direct van de zwarte lijst kan. Dat kan soms tot 10 jaar duren. Veel hangt af van hoe hoog je schulden waren natuurlijk.

Maar een mini lening is een oplossing als je extra cash kan gebruiken, ook al sta je op die zwarte lijst. Het bedrag kan tot maximum 1000 euro gaan. Het lijkt niet zo veel, maar voor de meeste mensen is dit toch een serieuze duw in de rug. Je kan er voor enige tijd je boodschappen mee doen, enkele dringende facturen mee betalen of iets kopen dat je gewoon nodig hebt. Uiteraard moet je die mini lening ook terugbetalen en komen daar kosten bovenop. Hoeveel dat precies is hangt af van de bank waar je wil aanvragen en hun kostenpercentage. Dat kan je makkelijk bekijken via hun site en eventueel een berekening maken. Op die manier weet je direct wat het je zal kosten.

Nog een manier is via een onderhandse akte. Hierbij leen je via een familielid, kennis of vriend een afgesproken som geld. Je laat dit best opmaken via een notaris. Op die manier staan alle afspraken duidelijk op papier en kunnen er nadien geen discussies komen. Let wel op dat je de afbetaling kan blijven doen. Er ontstaan vaak problemen als de ontlener geen geld meer krijgt en stappen moet ondernemen om er toch aan te geraken. Dat kan je dus voorkomen door je budget zo goed mogelijk te beheren. Leningen aangaan is makkelijk, maar zorg dat je ze kan blijven afbetalen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Je hebt nu twee manieren om toch nog geld te lenen als je op de zwarte lijst staat. Je kan een keuze maken uit deze twee als je het financieel toch nog moeilijk hebt.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.