Wat iedereen moet weten over de zwarte lijst van kredieten!

Wat iedereen moet weten over de zwarte lijst van kredieten!

Kredieten aanvragen vanop de zwarte lijst, lijkt dat wel een goed idee? Is het wel mogelijk, zou een betere vraag zijn. In sommige gevallen kan je nog een krediet aanvragen, maar weet dat banken er niet voor staan te springen. Iemand die op de zwarte lijst staat en bij een bank aanklopt voor geld kan een negatief antwoord krijgen, tenzij je voor een minilening gaat. dat is vaak maar een bedrag tot 1000 euro en daar kunnen banken iets soepeler mee zijn. Het risico is er nog steeds, maar het bedrag is een pak lager dan in vergelijking met een persoonlijke lening.

Vergelijk hier alle kredieten!

De zwarte lijst van de Nationale bank, hier staan alle mensen op die in problemen zijn gekomen met het afbetalen van een lening. Je hebt niet meer voldoende centen om de lening verder af te betalen. Dus de bank maakt hier melding van en zo kom je op de lijst. Vaak komt schuldbemiddeling dan tussenbeide om ervoor te zorgen dat je de lening verder kan afbetalen, maar aan een lager maandbedrag. Want de bank wil nog steeds het geld terug, ook al duurt het langer. Je kan al op de zwarte lijst terecht komen vanaf 3 maanden achterstal op de terugbetaling en vanaf 25 euro. Op die manier weet je dat het voor de banken menens is als je een afbetaling mist.

De slogan ‘geld lenen kost ook geld’ is niet zomaar ontstaan. Mensen denken dat geld lenen gratis is, maar eigenlijk betaal je een deel kosten bovenop het kapitaal dat je ontleent. En het zijn vaak de kosten die het lastig maken voor de ontlener. Het verdienmodel van de banken zit net in die kosten. Jij kan beschikken over een som geld, maar daarvoor moet je dus een percentage rente betalen. Het JKP of jaarlijks kosten percentage staat steeds vermeld bij informatie op de website van een bank of bij een simulering van een lening.

Nog een optie is een onderhandse lening. Op deze manier leen je geld van een familielid of bij een vriend. Mochten ook hier problemen ontstaan aan, dan kan de band met de persoon ook in rook opgaan. Betaalproblemen zijn vaak een reden om iemand te mijden en zulke situaties wil je niet meemaken. Mocht je het toch doen dan moet alles goed op papier staan en eventueel door een notaris vastgelegd zijn.

Vergelijk hier alle kredieten!

Kies dus voor de beste optie en dat is een minilening bij een bank. Je leent tot 1000 euro en aangezien het bedrag kleiner is valt de afbetaling ook goed mee. De kosten liggen niet zo hoog dus daar moet je je ook niet al te veel zorgen over maken. Informeer bij enkele banken wat de voorwaarden zijn en doe de aanvraag via de website van de bank.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.