Zo kan je een autolening aanvragen als je op de zwarte lijst staat!

Zo kan je een autolening aanvragen als je op de zwarte lijst staat!

Een autolening via het internet zoeken is zo achter de rug. De banken heb je zo voor het uitkiezen en met behulp van de talrijke simulatie tools kan je berekeningen doen en direct weten hoeveel een lening je zal kosten. Handig dus, maar voor iemand die op de zwarte lijst staat is het toch een ander verhaal. Het is namelijk zo dat geen enkele bank happig is om autolening te geven aan iemand die op de zwarte lijst van de Nationale bank van België staat. Er zijn wel manieren en die leggen we je graag uit in dit artikel.

Vergelijk hier alle kredieten!

De zwarte lijst is opgericht om mensen op te plaatsen die een lening niet kunnen terugbetalen. Een financieel moeilijke tijd die uiteindelijk de vermelding met zich heeft meegebracht. Dat wil niet zeggen dat je de lening niet meer moet terugbetalen natuurlijk. Je moet het geld nog steeds via afbetaling aan de bank overmaken. Maar met behulp van schuldbemiddeling kan je eventueel een kleiner maandelijks bedrag bekomen. De duurtijd van de lening zal dan wel langer worden. Maar het geeft je de ruimte om wat beter met je geld om te gaan. Vanaf dan is het de moment om je budget goed op te stellen en ervoor te zorgen dat je niet verder in de problemen komt. Maak een lijst met het geld dat binnenkomt en buitengaat. Zo krijg je een mooi overzicht van alles en zie je hoe je het geld best kan spenderen.

Uiteraard kan het dan gebeuren dat je geld nodig hebt voor een auto bijvoorbeeld. De oude is versleten en je hebt dringend een nieuwe nodig. Dan moet je op zoek naar een autolening, maar wat doe je als je op de zwarte lijst staat? Er zijn natuurlijk garanties die je de bank kan voorleggen zoals een vast inkomen, een onderpand als eigen woning. Op die manier heeft de bank toch iets achter de hand mocht het opnieuw gebeuren dat je de autolening niet kan terugbetalen.

Nog een manier is het geld lenen van een goede vriend of iemand uit de familie. Niet de meest aangewezen manier, maar zo omzeil je de bank natuurlijk. Een particulier kan moeilijker nagaan of je op de zwarte lijst staat of niet. Het is wel aan te raden om dit alles door een notaris te laten noteren. Op die manier is elke partij goed op de hoogte van alle afspraken en kan je eventuele kosten verwerken mocht de betaling ook hier verkeerd lopen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Een autolening krijgen als je op de zwarte lijst staat is dus goed mogelijk. Je moet alleen zorgen dat je iets kan voorleggen bij de bank in kwestie. Want iemand op de zwarte lijst is een groot risico voor hen en dat willen ze liever niet. Een tweede optie is een onderhandse lening, hier komt geen bank bij te pas dan.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.