Zo kan je leningen aangaan als je op de zwarte lijst staat!

Zo kan je leningen aangaan als je op de zwarte lijst staat!

Lenen bij een bank is niet zo moeilijk. Het is wel lastiger als je op de zwarte lijst staat. Deze zwarte lijst is door de Nationale bank in het leven geroepen. Hier kunnen banken bekijken welke personen op de lijst staan. Dan weten ze wie dus geen nieuwe lening mag hebben. Een dienst aangaan bij een bank moet steeds zo interessant voor de bank zijn. Het risico moet zo laag mogelijk, met garantie dat je alles kan terugbetalen. Dat wil dus zeggen dat je een vaste job moet hebben en geen of weinig andere leningen hebt lopen. Voor de meeste mensen is dat ook het geval. Maar soms slaat het noodlot toe en kom je in financiële problemen. Je kan de facturen niet meer betalen en dus ook de leningen niet. De bank stuurt aanmaningen en mogelijk zelfs een deurwaarder en ineens sta je op de zwarte lijst.

Vergelijk hier alle kredieten!

Het zal ook even duren vooraleer je van die lijst bent. Je moet je schulden aanzuiveren en volgens een afbetalingsplan afbetalen aan de bank. Hier kan heel wat tijd overgaan, zeker als je geen vast inkomen hebt. je kan dan wat strikter gaan leven en meer toekijken naar wat je geld gaat. Maar dan nog kunnen er opnieuw situaties zijn waar je een lening nodig hebt. Bijvoorbeeld voor een nieuwe wasmachine of een auto. Als je dat geld niet zelf kan voorschieten is een lening de enige optie. Maar lenen als je op de zwarte lijst staat lukt toch niet? Normaal niet, maar er zijn wel banken die het toestaan.

Want de ene zijn dood is de andere zijn brood, zo denken banken dus. Als jij financiële problemen hebt dan kan je wel lenen, maar aan de voorwaarden van de bank. En dat is vaak ook aan hogere kosten. Je leent dus een bedrag en daarbovenop moet je ook nog hoge kosten terugbetalen. Sowieso kost een lening je altijd meer dan het kapitaal dat je kan gebruiken, dus wees hier goed op je hoede. Kijk goed naar de kosten (JKP, jaarlijks kosten percentage) die ze aanrekenen en vergelijk eventueel de percentages. Een bank is verplicht alle informatie op hun website te plaatsen en mogelijk kan je zelfs een lening simulatie uitvoeren. Met die simulatie zie je direct hoeveel kosten er bovenop de lening komen. En dan zie je ook meteen hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Ook hier kan je dus alles via het internet doen. Je hoeft niet naar een achterbuurt in een onbekend bankkantoor binnen te stappen. De banken die leningen aan mensen geven die op de zwarte lijst staan, zijn gewoon via het internet te vinden. Je wil er liever niets mee te maken hebben, door de kosten, maar als het niet anders kan dan moet je de knoop doorhakken. Via de site van de bank kan je ook de aanvraag in orde maken en alles doorsturen.

About the author

admin administrator

Leave a Reply

Let op: geld lenen kost ook geld.