Uncategorized

Dringend geld nodig maar op de zwarte lijst? Wij hebben de oplossing!

Dringend geld nodig met een vermelding op de zwarte lijst? Het kan zonder problemen, maar wel met een beperkter bedrag. Zoals met een mini lening. Een eenvoudige vorm van geld lenen, een klein bedrag en vaak voldoende voor jou om je vooruit te helpen voor enkele maanden. Je moet je geld en je leningen zo goed mogelijk beheren en natuurlijk zorgen dat je schulden niet groter worden. Maar soms kan je niet anders dan nog een lening erbij te nemen, want sommige facturen wachten niet en ook daar betaal je kosten op als je ze niet zou betalen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Met een vermelding op de zwarte lijst heb je een stempel op je. Banken weten direct dat je die vermelding hebt als je een nieuwe lening zou aanvragen. De lijst van namen is voor alle banken beschikbaar. Dit is om te voorkomen dat ze een klant zouden nemen die financiële problemen heeft. Maar ook voor jou als klant is het om te helpen, namelijk dat je niet in verdere financiële problemen zou komen. Want naast het afbetalen van leningen heb je uiteraard nog andere zaken te betalen. En dat wordt wel eens vergeten. De facturen voor internet, verwarming, elektriciteit, gsm, water en dergelijke meer kosten je op een jaar tijd ook een hoop geld. Dan heb je nog geen kleding, voedsel en andere levensnoodzakelijke middelen. Stel dat je eens naar de apotheker moet, medicatie kost ook veel tegenwoordig.

Het zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden want je maandelijks budget is vaak maar beperkt tot jouw inkomen en dat van je partner. Het is dus de bedoeling om niet meer uit te geven dan dat er maandelijks binnenkomt. En voor veel gezinnen is dat een uitdaging. De kosten kunnen wel eens onverwacht hoger uitvallen, maar dat mag geen gewoonte zijn. Overbodige spullen laat je dus beter achterwege. Met een mini lening kan je je budget weer even op effen krijgen. Maar besteed het geld zo goed mogelijk, zodat je er het maximum kan uithalen.

Met een mini lening kan je alweer even voort. Maar heb je toch een groter bedrag nodig en is dat niet mogelijk bij een bank dan kan je voor een onderhandse lening gaan. Het bedrag kan je dan onderling afspreken, samen met het kostenpercentage en andere details. Om alles in goede banen te leiden neem je best een notaris erbij, hij of zij kan dit tot in detail opstellen zodat alle afspraken duidelijk zijn.

Vergelijk hier alle kredieten!

Dit zijn twee goede opties die je dus hebt om toch nog een lening aan te gaan als je geld zou nodig hebben en op de zwarte lijst staat. Het is geen verhaal dat eindigt dus, maar je kan financieel nog wat vooruitkijken. Ook al blijft het zaak om zo voorzichtig om te gaan met je geld, alleen zo zal het binnenkort helemaal achter de rug zijn.

Een lening aangaan op de zwarte lijst, kan dat zomaar?

Het internet is een handige middel om op zoek te gaan naar een lening. Banken hebben al jaren ingezet op het gebruik van een uitgebreide website en dat loont. We gebruiken al jaren pc-banking en voor veel mensen is dat een grote tijdbesparing en een groot gemak. Je hoeft je huis niet meer uit te komen om een eenvoudige overschrijving te doen of om andere bankzaken te beheren. Maar ook naar informatie toe is het een pluspunt. Je kan op de website van een bank al heel wat lezen. Daarnaast kan je ook lening simulaties uitvoeren. Op die manier bereken je snel hoeveel een lening je zal kosten en wat het kostenpercentage is.

Vergelijk hier alle kredieten!

Een lening aangaan als je op de zwarte lijst staat, dat kan, maar onder bepaalde voorwaarden. Aangezien je een zeer groot risico bent voor een bank als je op die zwarte lijst staat kan de aanvraag van een lening moeilijk worden. Gelukkig zijn er wel nog opties die je kan overwegen. Zoals een minilening. Dit gaat over een bedrag van 1000 euro. Je kan geen grotere bedragen meer lenen omdat het risico dan nog meer de hoogte in gaat. Dus geen woonlening of een autolening als je op de zwarte lijst staat. Het is immers het moment om eens aan je budget te denken. Hoe je dat vanaf nu beter kan beheren zodat je niet meer in deze situatie terecht komt. Dat is ook een belangrijke stap in dit ganse zwarte lijst verhaal. Het is tenslotte door jouw eigen financieel beheer dat je op die lijst bent terecht gekomen. Er kan ook pech mee gemoeid zijn, maar vaak zijn de verhalen over mensen die te veel lenen en te veel zaken kopen die ze echt niet nodig hebben.

Maar als je het even moeilijk hebt, financieel dan, dan is een minilening best wel een goede keuze. Een klein bedrag om de eerste dringende facturen te betalen, te winkelen voor dagdagelijkse zaken en alles wat je nodig hebt. Het zou jammer zijn mocht je dit spenderen aan luxeartikelen die je niet meteen nodig hebt. De aanvraag van een minilening kan je ook via de website van een bank uitvoeren. Stuur alle gegevens die je hebt door en op die manier kan de bank je aanvraag snel verwerken.

Vergelijk hier alle kredieten!

Nog een optie is een onderhandse lening. Op deze manier leen je geld van iemand die je goed kent, een vriend of een familielid. Je kan dan ook meer dan 1000 euro lenen want je zal alles onderling afspreken. Om problemen te voorkomen kan je dit het best door een notaris laten opmaken. Op die manier zijn de afspraken duidelijk en weet elke partij wat er moet gebeuren.

Geld lenen op de zwarte lijst zonder eigendom: zo pak je dat aan!

Hoe moet je nu geld lenen als je op de zwarte lijst staat? Dat ontdek je allemaal in dit artikel. Het is niet zo moeilijk dit zelf te doen, maar je moet weten waar je aan begint. Zeker zonder eigendom is het lastig om naar een bank te stappen en dit tot een goed einde te brengen, maar met het juiste advies kom je al heel ver. De zwarte lijst van Nationale bank van België bevat alle mensen die financiële problemen hebben. Dus als jij een nieuwe lening wenst aan te vragen dan ziet de bank je naam staan en kan je in principe geen lening verkrijgen. Maar wat als je echt dringend geld nodig hebt?

Vergelijk hier alle kredieten!

Banken berekenen steeds het risico in een nieuwe klant. Als je dus een nieuwe lening wenst aan te vragen dan kan je dat via een kantoor in de buurt doen of via de website van de bank. Nadat je de aanvraag verzonden hebt zal de bank je aanvraag bekijken en verwerken. Eerst kijken ze naar je inkomsten en uitgaven en terwijl doen ze navraag of je op de zwarte lijst vermeld staat. Als dat het geval is dan zal de kans op een nieuwe lening al zeer klein worden. Kan je wel een vast inkomen voorleggen, dat zal je aanvraag wel verbeteren, maar het is nog steeds verre van ideaal. De bank zal je hoogstens toestaan om een mini lening te geven.

Maar dat is al voldoende om enige tijd verder te kunnen. Een mini lening gaat over een maximum bedrag van 1000 euro. In het geval dat je financieel aan de grond zit is dit toch een serieuze boost. Je kan enkele dringende facturen betalen, je boodschappen doen en andere dagdagelijkse zaken kopen. Het zal een enorm verschil zijn in vergelijking met het feit dat je moet wachten vooraleer je loon er is bijvoorbeeld. Doe de aanvraag van een mini lening dus als het financieel even tegen zit. Vermeld bij de aanvraag dat je op de zwarte lijst staat en dat je geen eigendom hebt. De bank zal je aanvraag grondig bekijken en als er geen uitzonderlijke schulden zijn kan je de lening krijgen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Op de zwarte lijst komen kan al na drie maanden van achterstallige betalingen. De bank geeft je eerst enkele waarschuwingen, maar als je daar geen reactie op geeft, komt je naam op de zwarte lijst. Het kan tot 10 jaar duren voor je van de lijst geschrapt kan worden, dus je zit er nog voor enige tijd aan vast. Zo zie je maar dat banken er serieus mee bezig zijn als je een lening niet kan terugbetalen. Hou dus goed beheer van je budget steeds in je achterhoofd. Zo kan je grote financiële problemen vermijden en geen schulden opbouwen.

Snel en moeiteloos leningen aangaan op de zwarte lijst: zo doe je het!

Een lening aangaan als je op de zwarte lijst staat lijkt wel een heuse opgave. Maar er zijn wel mogelijkheden. Ook al zijn banken niet zo happig om dit te doen want je bent ineens een groot risico. Voor een bank moet het risico in elke klant zo laag mogelijk zijn. Dat wil zeggen dat je moet kunnen aantonen dat je een lening kan terugbetalen. Dus je moet een vast inkomen hebben en geen andere vaste uitgaven, zoals leningen en alimentatie. Je kan tot 1/3e van je maandelijks inkomen uitgeven aan alle leningen samen. Voor de meeste gezinnen is dat voldoende om een woonlening en een autolening aan te gaan. Maar soms gaat het dan toch eens verkeerd en kom je op de zwarte lijst terecht. Al na drie maanden achterstal kan de bank je hierop laten plaatsen. Ze sturen eerst enkele waarschuwingen naar je uit, maar als dat niets meer uitmaakt kom je op de lijst te staan.

Vergelijk hier alle kredieten!

Van de lijst geraken is ook geen makkelijke opgave. Het zit namelijk zo dat je tot 10 jaar erop kan blijven staan, zelfs al heb je geen schulden meer. Het achtervolgt je dus nog enige tijd en je kan er weinig aan veranderen. Het enige wat je kan doen is je budget goed op orde houden. Want dat is de sleutel om niet op de zwarte lijst te komen. Sommige mensen lenen te veel en kunnen niet anders dan hun rekening in het rood zien gaan. Dan komt de bank snel langs als blijkt dat je de afbetaling niet meer aankan. Daarom moet je goed bekijken hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel geld er maandelijks buitengaat. Op die manier hou je een goed overzicht en kan je er de overbodige zaken uithalen. Leuke gadgets en dure toestellen heb je in principe niet altijd nodig.

Een minilening is een optie als je geld wil lenen als je op de zwarte lijst staat. Dan leen je een bedrag tot 1000 euro. En dat moet toch voldoende zijn om even rond te komen. Je kan er je boodschappen mee doen of dringende facturen die blijven liggen zijn, betalen. Het is uiteraard de bedoeling om dit geld zo goed mogelijk te besteden. Aan een hebbeding heb je niets op dat moment, want er zijn nog steeds torenhoge kosten die je moet betalen. Zoals de lening die je aan het afbetalen bent. Want het wil niet zeggen omdat je op de zwarte lijst staat dat die lening geschrapt zal worden.

Vergelijk hier alle kredieten!

Het is dus zaak om je financiën beter te beheren en hier in de toekomst nauw op te letten. Alleen zo geraak je uit de slechte papieren en kan terug op het goede pad komen. De beschreven optie van een mini lening kan je zeker eens nagaan als je toch in nauwe schoentjes zit en een geldinjectie kan gebruiken.

Hoe kan je eenvoudig lenen op de zwarte lijst?

Lenen als je op de zwarte lijst staat, is mogelijk. Dat zal je ontdekken in dit artikel lezen en we geven enkele opties. Het is natuurlijk maar de vraag of je wel opnieuw wil lenen. Aangezien je al op de zwarte lijst staan kan je haast niet anders dan denken dat banken echt achter je geld zitten. Het is natuurlijk door jouw toedoen dat de bank moest besluiten om je op die lijst te laten plaatsen. De afbetaling liep niet zoals het moest en na drie maanden achterstal kan een bank je op die lijst laten plaatsen. Zelfs al is dat voor een klein bedrag. Maar ook al ben je schuldenvrij intussen, het kan tot 10 jaar duren dat je op die zwarte lijst blijft staan. Het kan je dus voor even achtervolgen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Dat je nu op de zwarte lijst staat, je kan er niet meer omheen. Je kan er alleen het beste van maken. Door je maandelijks budget zo goed mogelijk bij te houden en ervoor te zorgen dat er niet meer buitengaat dan dat er binnenkomt. De kosten volgen mekaar snel op en voor je het weet heb je een negatief saldo. Je moet rekening houden met het feit dat je de lening moet afbetalen en daarnaast ook nog andere kosten hebt. De facturen voor water, aardgas, elektriciteit, internet, tv, gsm-abonnement, hobby’s, boodschappen en dergelijke meer komen er ook nog bij. En dat vergeten veel mensen natuurlijk. Een bank laat je tot 1/3e van je inkomen spenderen aan leningen. Net om te voorkomen dat je teveel zou lenen en al die andere zaken niet meer kan betalen. Ook daarom hebben ze de slogan ‘geld lenen kost ook geld’ in het leven geroepen. Want veel mensen beseffen niet dat een lening ook geld kost. Je moet meer afbetalen dan dat je leent.

Je kan bij een bank langsgaan of via hun site gaan en informeren naar een minilening. Dit is voor een klein bedrag van 1000 euro. Dat kan je in de meeste gevallen nog lenen van een bank. Het helpt je toch even vooruit, je kan dringende facturen betalen. Eventueel boodschappen doen en andere levensnoodzakelijke middelen kopen. Geef het niet uit aan zaken die je echt niet nodig hebt, want dat zal zich wreken met de tijd.

Vergelijk hier alle kredieten!

Nog een optie is een onderhandse lening. Dit kan je bij een vriend of een familielid bekomen. Hierbij leen je dus zonder bank. Je stelt onderling de regels op en je spreekt het bedrag af dat je wil lenen. Maak goede afspraken rond de afbetaling. Best is om dit te laten opstellen door een notaris. Zo staat alles goed op papier en ontstaan er geen nutteloze discussies achteraf. Op deze manier is elke partij zeker dat alles zwart op wit staat.

Geld lenen als je op de zwarte lijst staat, is dat wel een goed idee?

Op de zwarte lijst staan brengt enkele gevolgen met zich mee. Namelijk dat je voor banken een te groot risico bent om nog een lening aan te gaan. Je komt alleen maar op de zwarte lijst als je een achterstal hebt aan betalingen voor een lening of een krediet. Dat wil de bank natuurlijk niet. Ze geven je eerste enkele waarschuwingen maar als je ook daar geen reactie op geeft dan ga je onherroepelijk op de zwarte lijst. Dat kan al vanaf een achterstal van drie maanden. En eens je op de lijst staat kan het tot 10 jaar lang duren vooraleer de vermelding geschrapt kan worden. Ook al ben je schuldenvrij. Een lange periode dus om op die lijst te staan. Maar je wil toch geld lenen? Dat kan.

Vergelijk hier alle kredieten!

Het kan iedereen gebeuren dat je op de zwarte lijst komt. Bij de ene is de oorzaak dat je niet goed met geld om kan gaan, steeds te dure spullen koopt en te veel geld uitgeeft per maand. Een andere oorzaak kan zijn dat het gewoon pech is. Bijvoorbeeld net een nieuwe autolening aangegaan en door het verlies van een job de lening niet meer kunnen betalen. Dan sta je snel in het rood en moet je naar oplossingen zoeken. Als die niet komen dan kan je op de zwarte lijst terechtkomen. En ook dan moet je verder op je inkomsten en uitgaven letten, want de lening moet je natuurlijk blijven afbetalen. Het kan zijn dat je met behulp van schuldbemiddeling een lager bedrag moet afbetalen, maar je moet wel je resterende schulden afbetalen. De bank wil steeds zijn geld volledig terug, kost wat kost. Als dat toch niet lukt en je hebt eigendom of een inboedel, dan kunnen die verkocht worden zodat de bank een deel van zijn geld terug kan recupereren.

Het hoeft natuurlijk allemaal zo ver niet te komen als je je budget wat op orde kan houden. Door goed te kijken wat je vaste uitgaven zijn per maand en hoeveel er binnenkomt kan je op dat budget leven. Steeds zien dat je geen overbodige zaken koopt en leeft naar de mogelijkheden. Een bank zal je dan een lening kunnen geven. Vaak onder de vorm van een mini lening. Dit is met een maximum van 1000 euro. Toch voldoende om enkele belangrijke kosten te betalen en eventueel ook boodschappen en dergelijke te bekostigen. Want je vaste kosten om te leven, naast de afbetaling van een lening, mag je ook niet vergeten. Het verbruik van water, aardgas, elektriciteit, internet en tv-abonnement. Het zijn allemaal zaken die er nog bijkomen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Of het een goed idee is, dat moet je zelf uitmaken. Maar als je het doet dan moet je een berekening maken van wat je mogelijkheden zijn. Inkomsten en uitgaven naast mekaar leggen en berekenen wat je nog wil uitgeven aan een lening. Bij een dringende factuur of herstelling die je moet laten uitvoeren kan je haast niet anders dan snel over geld te beschikken, dat kan met een minilening.

Een hypothecair krediet krijgen op de zwarte lijst? Geen probleem!

Op de zwarte lijst staan kan nare gevolgen hebben. Het wil zeggen dat je voor lange tijd geen lening meer kan krijgen. De bank waar je het laatst een lening had heeft je op die lijst laten plaatsen omdat je de afbetaling niet meer kon voldoen. Na enkele waarschuwingen en vanaf drie maanden achterstal kunnen ze je op de lijst laten plaatsen. Vanaf dan ben je een te groot risico voor een bank om een nieuwe lening aan te gaan, laat staan een hypothecair krediet. Maar er zijn toch manieren om het wel te krijgen, ook al sta je op de zwarte lijst.

Vergelijk hier alle kredieten!

Je kent de slogan: geld lenen kost ook geld wel. Het is er om mensen te wijzen op het feit dat je kosten bovenop het ontleende bedrag moet betalen. Dat is bij elke bank zo, al kan het kostenpercentage wel verschillen van bank tot bank. Wat je dan moet doen is naar een hypotheek makelaar gaan en daar je dossier voorleggen. Zij kunnen dan voor je bekijken wat er mogelijk is en in de meeste gevallen kan je wel een hypothecair krediet krijgen. Alles hangt natuurlijk af van je huidige situatie. Hoe ziet die eruit, kan je nog rekenen op een groot deel van je inkomen of gaat het meeste al op naar de nog af te betalen lening?

De hypotheek makelaars willen natuurlijk boter bij de vis zien, dus je mag rekenen op een iets hoger kostenpercentage dan bij de gewone banken. Net omdat je een groter risico bent voor de makelaar willen ze je hogere kosten aanrekenen. Het lijkt wel de omgekeerde wereld, iemand die het geld goed kan gebruiken moet hogere kosten betalen en iemand die zelf genoeg rijkdom heeft kan vaak aan de beste voorwaarden lenen. Zo werken banken nu eenmaal. De mensen met het grootste risico, de grootste kans dat de terugbetaling moeilijker zal lopen moeten ook de hoogste kosten dragen.

Zijn die makelaars te vinden in donkere steegjes? Neen hoor, je kan die gewoon via het internet vinden en bereiken. Zij hebben een website ter beschikking met heel wat informatie en je kan via een formulier een aanvraag indienen. Zij zullen alles bekijken en berekenen wat nog mogelijk is. Bij een positief antwoord zal er je ook een voorstel gedaan worden naar een hypothecair krediet toe.

Vergelijk hier alle kredieten!

Mocht je deze praktijken liever niet hebben dan kan je ook opteren om de vraag bij een goede vriend neer te leggen. Of iemand uit je dichte familie. Iemand met voldoende centen kan je wel een lening toestaan om een woning te kopen. Het is natuurlijk vaak een groot bedrag dan en dat is vaak het gevaar. Want met die vermelding op de zwarte lijst geef je al geen vertrouwen aan de persoon van wie je leent.

Zo kan je een autolening aanvragen als je op de zwarte lijst staat!

Een autolening via het internet zoeken is zo achter de rug. De banken heb je zo voor het uitkiezen en met behulp van de talrijke simulatie tools kan je berekeningen doen en direct weten hoeveel een lening je zal kosten. Handig dus, maar voor iemand die op de zwarte lijst staat is het toch een ander verhaal. Het is namelijk zo dat geen enkele bank happig is om autolening te geven aan iemand die op de zwarte lijst van de Nationale bank van België staat. Er zijn wel manieren en die leggen we je graag uit in dit artikel.

Vergelijk hier alle kredieten!

De zwarte lijst is opgericht om mensen op te plaatsen die een lening niet kunnen terugbetalen. Een financieel moeilijke tijd die uiteindelijk de vermelding met zich heeft meegebracht. Dat wil niet zeggen dat je de lening niet meer moet terugbetalen natuurlijk. Je moet het geld nog steeds via afbetaling aan de bank overmaken. Maar met behulp van schuldbemiddeling kan je eventueel een kleiner maandelijks bedrag bekomen. De duurtijd van de lening zal dan wel langer worden. Maar het geeft je de ruimte om wat beter met je geld om te gaan. Vanaf dan is het de moment om je budget goed op te stellen en ervoor te zorgen dat je niet verder in de problemen komt. Maak een lijst met het geld dat binnenkomt en buitengaat. Zo krijg je een mooi overzicht van alles en zie je hoe je het geld best kan spenderen.

Uiteraard kan het dan gebeuren dat je geld nodig hebt voor een auto bijvoorbeeld. De oude is versleten en je hebt dringend een nieuwe nodig. Dan moet je op zoek naar een autolening, maar wat doe je als je op de zwarte lijst staat? Er zijn natuurlijk garanties die je de bank kan voorleggen zoals een vast inkomen, een onderpand als eigen woning. Op die manier heeft de bank toch iets achter de hand mocht het opnieuw gebeuren dat je de autolening niet kan terugbetalen.

Nog een manier is het geld lenen van een goede vriend of iemand uit de familie. Niet de meest aangewezen manier, maar zo omzeil je de bank natuurlijk. Een particulier kan moeilijker nagaan of je op de zwarte lijst staat of niet. Het is wel aan te raden om dit alles door een notaris te laten noteren. Op die manier is elke partij goed op de hoogte van alle afspraken en kan je eventuele kosten verwerken mocht de betaling ook hier verkeerd lopen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Een autolening krijgen als je op de zwarte lijst staat is dus goed mogelijk. Je moet alleen zorgen dat je iets kan voorleggen bij de bank in kwestie. Want iemand op de zwarte lijst is een groot risico voor hen en dat willen ze liever niet. Een tweede optie is een onderhandse lening, hier komt geen bank bij te pas dan.

Hoe kan je vermijden dat je op de zwarte lijst van leningen komt?

Op de zwarte lijst van de Nationale bank terecht komen is geen pretje. Helaas overkomt het veel mensen en die kunnen er enkel maar negatief over zijn. Het vermijden is dus de boodschap, maar hoe doe je dat? In de meeste gevallen sta je op die lijst omdat je financiële problemen had of hebt. Je kon een lening niet meer terugbetalen en een bank kan je al op de lijst laten zetten na drie maanden achterstal. Dat lijkt niet veel maar toch krijg je dan enkele waarschuwing vooraleer het zover is. Doe je niets met die waarschuwingen dan zal de bank verder gaan en je effectief op de zwarte lijst laten plaatsen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Het kan zelfs al gebeuren dat je een klein bedrag als achterstal hebt, maar zelfs dan zal de bank ingrijpen. Zorg dus dat je steeds voldoende centen hebt om je leningen te betalen. Dat is de eerste stap om te vermijden dat je op de lijst terecht komt. Ook een goede tip is om niet te veel leningen in een keer af te nemen. Ook al zal de bank je het wel toestaan, als je tot aan je limiet leent heb je ineens veel minder marge om nog andere zaken te kopen. Want je hebt nog heel wat kosten naast je leningen uiteraard. Boodschappen doen neemt veel weg uit je maandelijks budget en daar staan mensen niet bij stil. Ook de andere uitgaven zoals elektriciteit betalen, aardgas, verwarming, waterverbruik en dergelijke meer kosten heel veel op een jaar tijd. Neem daarbij nog een gsm-abonnement, internet en tv en je hebt er je maandelijks inkomen al bijna door. Je snapt dus wel dat je dit allemaal goed moet bijhouden en ervoor zorgen dat het betaalbaar blijft.

Pech kan niemand voorspellen en bij iedereen voorkomen. Het kan gebeuren dat je langdurig ziek bent of je job verliest. En in het gezin moet je dan voort met één inkomen. Dat is vaak niet voldoende om de financiële lasten te dragen. Dan komen de problemen pas. Je kan dit niet lang trekken om dezelfde levensstijl aan te houden en voor je het weet sta je in het rood. Je moet al eens een betaling overslaan en een factuur laten liggen. De leningen blijven ook lopen en de bank tikt je al snel op de vingers als je de afbetaling niet uitvoert.

Vergelijk hier alle kredieten!

Om toch nog even het hoofd boven water te houden kan je een minilening aanvragen. Dit is voor een bedrag van 1000 euro en dat geeft je toch alweer wat ademruimte. Ook al sta je op de zwarte lijst, dit is zowat de enige lening die je wel nog kan krijgen. Informeer bij de bank naar de voorwaarden en kosten ervan. Je kan deze ook via het internet aanvragen.

Zo krijg je een lening op de zwarte lijst, zonder hypotheek!

Geen hypotheek op dit moment en je hebt ook een vermelding op de zwarte lijst? Je zou voor minder beginnen vrezen dat je niet meer aan een lening zou geraken. Gelukkig zijn er wel nog manieren. Want iedereen kan wel eens extra cash gebruiken. Al was het maar om boodschappen te doen of enkele dringende facturen te betalen. Als je op de zwarte lijst staat dan ben je waarschijnlijk nog een andere lening aan het afbetalen. Dat weegt op je budget en voor je het weet heb je niets meer over op het einde van de maand. En dat kan niet de bedoeling zijn. Het is al erg genoeg dat je op die zwarte lijst staat, maar het hoeft niet langer te blijven duren.

Vergelijk hier alle kredieten!

Om op die zwarte lijst te staan kan een bank al ingrijpen na drie maanden achterstallige betalingen. Een lening die je hebt lopen kan je niet meer betalen en de bank moet dan het nodige doen. Je ontvangt eerst enkele waarschuwingen, maar als die niet helpen dan ga je onherroepelijk op de zwarte lijst. Dus je hebt zeker nog kansen vooraleer het zover is. Eens je op de lijst staat kan het tot 10 jaar duren dat je op die lijst blijft staan, ook al zijn je schulden afbetaald. Dus dat wil zeggen dat je voor gans die periode geen nieuwe lening zou kunnen aanvragen; een mini lening kan in veel gevallen wel nog. Omdat dat een kleiner bedrag is voor een bank en dus ook een kleiner risico is. Meer informatie kan je vinden op elke website van een bank. Hoe het in mekaar zit, kostenpercentages en hoe je deze moet aanvragen.

Een minilening is voor een bedrag van maximum 1000 euro. De afbetaling is vrij kort en gaat over enkele maanden. De kosten die erbovenop komen zijn vrij miniem omdat het bedrag zelf ook niet hoog is. Maar hou er dus wel rekening mee dat je meer zal afbetalen dan dat je ontvangen hebt. ‘Geld lenen kost ook geld’, deze slogan is niet zomaar ontstaan dus. Zorg dat je je geld goed kan beheren en dat je niet meer in de problemen komt door onnodige uitgaven. Op die manier kan je het ganse verhaal snel achter je laten en mogelijk zelfs wat sparen.

Vergelijk hier alle kredieten!

Een minilening aanvragen kan je ook via de site van een bank doen. Er is een handig formulier waar je alles kan invullen en doorsturen. Eventueel eerst de kosten bekijken zodat je van bij de start precies weet hoeveel je zal moeten terugbetalen. Je kan ook vergelijken met andere banken, mogelijk dat zij een lagere kost aanrekenen en hierdoor hou jij meer geld over in eigen zak. Handig om mee te nemen voor andere leningen in de toekomst, zoveel mogelijk vergelijken.

Let op: geld lenen kost ook geld.